PODŚWIETLANIE DESKI I POKRĘTEŁ

Znajdziesz tutaj opisy jak krok po kroku zabrac sie do naprawy jakiegos elementu samochodu oraz jak dokonac modyfikacji w swoim Esim

Moderator: Moderatorzy

ELpYndoL

Post autor: ELpYndoL »

Niezła myśl popatrze dziś pod maske :wink:
procho17

Post autor: procho17 »

Fajna sprawa podswietlanie zegarów na kolor czerwony, ale w tym przypadku to widac ze jest to wiejski tuning ten kolor zajebiscie daje po oczach i rozswietla cały samochód. :P
ELpYndoL

AUDI ma zegary podświetlone na czerwono i jest ok nic tam nie daje po oczach i nie rozświetla całego samochodu :wink: a co kolor zegarów ma wspulnego z wiejskim tuningiem to nie wiem :?:
Maniurka78

Post autor: Maniurka78 »

procho17 napisał:
Fajna sprawa podswietlanie zegarów na kolor czerwony, ale w tym przypadku to widac ze jest to wiejski tuning ten kolor zajebiscie daje po oczach i rozswietla cały samochód.

Moim skromnym zdanie gówno wiesz panie kolego o jakimkolwiek tuningu ,a sam pewno jeździsz na standartowym zielonym podświetleniu i tyle.
MARKKO

Post autor: MARKKO »

Zgadzam sie z Maniurką. Ja mam czerwone pdświetlenie i w ogóle mi nie przeszkadza a napewno ciekawej wygląda niz zielone.
Co prawda zdjęcie robione telefonem ale widać to co trzeba :mrgreen:
Załączniki
zegary_126.jpg
zegary_126.jpg (16.12 KiB) Przejrzano 4411 razy
Awatar użytkownika
leszek
Pojemność: 1500
Rocznik: 2018
Generacja: MK1
Nadwozie: Inne

Post autor: leszek »

a ja proszę panów żeby bez obaw eksperymentować na wyglądzie i podświetleniu zegarów właśnie zakupiłem sobie drugi licznik :mrgreen: .eksperymenty czas zacząć. :twisted:
Podczas, gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować :-)
Maniurka78

Markko no widzisz teraz masz zwykłe czarne tarcze i jest już fajnie to pomyśla jak byłoby lepiej jakby były białe :D
ELpYndoL

Ja mam białe tarcze i czerwone podświetlenie i wygląda super :wink:
Lucas7911

Post autor: Lucas7911 »

Witam jestem tu nowy, mam zamiar zamówić na Allegro komplet tarcz z pleksi w kolorze srebrnym z niebieskim podświetleniem , na poprzednich postach były zdjęcia o przeróbce plastiku z żaróweczkami-naklejanie paska folii, czy możliwe byłoby wyciągnąć w całości ten przezroczysty plastik a na ten biały przyczepić rząd niebieskich diód. Pozdrawiam wszystkich
Maniurka78

Witaj Lukas7911 -nie rozumiem dokładnie co to jest komplet tarcza z PLEKSI :?: To nie materiał na zegraki ,nawet gdyby miał grubość 1 mm. Wskazówki będą cu o nią ocierału i dupa zbita. A z diodami to określ się dokłdaniej o co ci chodzi to podumamy :D
Lucas7911

Chyba najlepiej będzie jak podam link do strony allegro ,te tarcze zakłada sie w miejsce oryginalnych-nie są to naklejki. Na początku miałem zamiar zgodnie ze zdjęciami które podałeś całkowicie pozbyć sie tego zielonego plastiku a na tym białym ,który trzeba ostrożnie odkleić -chciałem zamontować rząd diód w kolorze niebieskim ( tarcze będą miały cyferki na niebiesko i powinno to dać fajny efekt) . Niżej daje zdjęcia tarcz, tylko że chcę srebrne
Załączniki
Link do aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69590674
Link do aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69590674
69590674.jpg (13.48 KiB) Przejrzano 4377 razy
MARKKO

Całkiem Fajne. Ale zobacz czy prędkościomierz masz wyskalowany do 240 km/h bo nie wszystkie miały.
Lucas7911

To tylko podgląd możliwe jest zamówienie nawet do 260 tylko nie wiem jak póżniej ze wskazaniami, ale mój 1,4 ma do 240
MARKKO

napewno będą nieprawidłowe już to przerabiałem :D
Lucas7911

To jednak wybiorę standart do 240 i nie bedzie problemu

[ Dodano: Pią 04 Lis, 2005 ]
Czy ktoś wie jaki ma wymiar (długość!!!) ten zielony plastik który powodujee że żarówki oświetlają zegary na zielono. Maniurka78 przepraszam że wykorzystałem twoje zdjęcie.

[ Dodano: Pon 21 Lis, 2005 ]
WITAM PO DŁUŻSZEJ PRZERWIE , ZNAJOMY ZAŁOŻYŁ MI TARCZE EFEKT WEDŁUG MNIE JEST SUPER TYLKO JESZCZE TA ZIELEŃ NA POKRĘTŁACH I PRZYCISKACH, ALE Z CZASEM ZNIKNIE --- SKORZYSTAM Z ZAMIESZCZONEGO OPISU. .. ( TARCZE PO WYMONTOWANIU NIE BARDZO CHCIALY ZEJŚĆ PONIEWAŻ BYŁY POSMAROWANE KLEJEM. LINKĘ KONIECZNIE TRZEBA JEDNAK ODKRĘCIĆ OD SKRZYNI BIEGóW. PO ODKLEJENIU TEGO PASKA NA WIERZCHU WYJELIŚMY CAŁKOWICIE TEN ZIELONY PLASTIK I PRZY OKAZJI TE ŻARóWECZKI KTóRE SIĘ TAM ZNAJDUJˇ--- Z NIMI EFEKT BYŁ NIECIEKAWY PONIEWAŻ OŚWIECAŁY CAŁE TARCZĘ A NIE TYLKO CYFERKI, DIóD NIE MUSIAŁEM MONTOWAĆ PONIEWAŻ SAMA TARCZA DAŁA FAJNY KOLOR. ) NIESTETY PO ZAMONTOWANIU OKAZAŁO SIĘ ŻE ZLE JEST ZAMONTOWANA WSAZóWKA OD TEMPERATURY I TO TRZEBA JESZCZE POPRAWIĆ. ZDJĘCIA TARCZ ZNAJDZIECIETUTAJ
Załączniki
zdjęcie wykonał Maniurka78
zdjęcie wykonał Maniurka78
e6-HPIM2568.jpg (15.92 KiB) Przejrzano 4512 razy
Zablokowany