[mk7] samozamykający się centralny zamek + gratis

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Jak się ściągnie obrazek i otworzy windowsowym podglądem obrazów i faksów - to jest wszystko czytelne po powiększeniu .
Jaki schemat zapodać dla kolegi ? :mrgreen:
Załączniki
zamek4.JPG
zamek4.JPG (109.64 KiB) Przejrzano 2655 razy
zamek3a.JPG
zamek3a.JPG (112.09 KiB) Przejrzano 2657 razy
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Awatar użytkownika
iglaxr3i
Pojemność: 2800
Rocznik: 1992
Generacja: MK5
Nadwozie: Hatchback

Post autor: iglaxr3i »

czyli mogłem dac dupy tylko i wyłącznie z podłaczeniem ale to jest lekko nie mozliwe ,dzis sparawdzałem inny sposób połaczen i nie chce działąc wiec juz sam nie wiem ,jakie moga byc objawy uwalonego zespolu lub co moze byc w nim uwalone??
:mikolaj:
Blazey

Post autor: Blazey »

Czyli co? działa ci przód tył poprawnie, a nie działają strony? Jak tak, to wychodzi na uszkodzenie na wiązce lecącej w poprzek kabiny. Brak "komunikacji" miedzy masterami.
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Kontakt:

Post autor: Yagr »

Blazey, igła ma 3d
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

tu jest schemat od cabrio - powinien mieć takie same
Załączniki
zamek cabrio.JPG
zamek cabrio.JPG (109.63 KiB) Przejrzano 2659 razy
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Blazey

Wybaczcie, ale mi się dopiero dziś wieczorem weekend zaczął. I to niezbyt przyjemnie.
Niemniej według tego, co Jamszołu wkleił powyżej, to według tego programu cabrio też ma lewe i prawe tylne drzwi :D
Elementy oznaczone: A7186 i A3254. Swoją drogą, ten, kto to numerował musi palić niezłe świństwo.
Awatar użytkownika
iglaxr3i

Tak Błazej mam 3 drzwi i z moich obserwacji wynika ze jeden moduł obraził sie na drugi gdy chce zamknac drzwi,na otwieraniu sie rozumieja
Albercik

Post autor: Albercik »

Ja teraz jestem na etapie zakładania centralnego zamka oryginalnego i powiem tak. Mam wiązkę od ghia wypaśną ze wszystkimi bajerami, ale 97 rok. Z wiązki nie ma żadnego wyjścia na centralki, czy przekażniki. To potwierdza słowa Błażeja. Ten zamek działa sobie sam. I tak: do przednich drzwi idą 4 przewody, a do tylnych 3. iglaxr3i, ty masz tylko 2 drzwi, więc powinieneś mieć cztery 4 przewody wychodzące z jednych drzwi i idące bezpośrednio do drugich. Tzn. kabel fioletowy powinien iść do wtyczki do FB, ale tam powinien być połączony na stałe z drugim kablem fioletowym, który będzie szedł do drugich drzwi. Tam masz +12V. Na kablu czarnym oczywiście masz wspólną masę. na pozostałych dwóch (nie pamiętam teraz kolorów) masz sygnały 'zamknij' i 'otwórz'. I to cała filozofia. tylko dwa siłowniki, 4 kable i to wszystko.

[ Dodano: Nie 24 Sty, 2010 ]
P.S. Doszedłem do budującego wniosku, że skoro mam już oryginalną wiązkę z obsługą ory C.Z., to wsadzę ory siłowniki i wywalę w kosmos ten alarm, co teraz mam, bo nie mogę się z nim dogadać... Może kiedyś uda mi się dostać centralkę z pilotem od wersji p 99' (pilot w kluczyku), to ją założę. Narazie mam poważniejsze problemy, bo muszę wywalić ten alarm, co mam i obawiam się, że jest odcięty zapłon, więc może być zonk :/
Awatar użytkownika
iglaxr3i

Albercik tak mam 4 kabelki ale sa tam inne kolorki ,lecz mniejsza z tym kazdy kabelek jest podłaczony prawidłowo z bratnik kabelkiem na przeciwnej stronie tylko czemu te bratki sie kłuca miedzy soba ,a propo wiazek w escorcie to ich podłaczenie jest banalnie proste jesli ma sie pierwowzór a ja taki miałęm
Blazey

iglaxr3i, przecież tam nie ma filozofii. Tam masz: zasilanie, masę sygnał "otwórz", sygnał "zamknij". Więc albo masz odwrócone sygnały, albo brak zasilania (do sprawdzenia z obu stron). Możliwość uszkodzonego siłownika już podałem wcześniej.
Albercik

Post autor: Albercik »

Blazey pisze:Więc albo masz odwrócone sygnały
tak sobie właśnie czytałem ten temat raz jeszcze i doszedłem do takiego samego wniosku. Może gdzieś masz coś pomylone, albo w ostateczności masz zwarcie w siłowniku...
ODPOWIEDZ