Ja teraz jestem na etapie zakładania centralnego zamka oryginalnego i powiem tak. Mam wiązkę od ghia wypaśną ze wszystkimi bajerami, ale 97 rok. Z wiązki nie ma żadnego wyjścia na centralki, czy przekażniki. To potwierdza słowa Błażeja. Ten zamek działa sobie sam. I tak: do przednich drzwi idą 4 przewody, a do tylnych 3.
iglaxr3i, ty masz tylko 2 drzwi, więc powinieneś mieć cztery 4 przewody wychodzące z jednych drzwi i idące bezpośrednio do drugich. Tzn. kabel fioletowy powinien iść do wtyczki do FB, ale tam powinien być połączony na stałe z drugim kablem fioletowym, który będzie szedł do drugich drzwi. Tam masz +12V. Na kablu czarnym oczywiście masz wspólną masę. na pozostałych dwóch (nie pamiętam teraz kolorów) masz sygnały 'zamknij' i 'otwórz'. I to cała filozofia. tylko dwa siłowniki, 4 kable i to wszystko.
[ Dodano: Nie 24 Sty, 2010 ]
P.S. Doszedłem do budującego wniosku, że skoro mam już oryginalną wiązkę z obsługą ory C.Z., to wsadzę ory siłowniki i wywalę w kosmos ten alarm, co teraz mam, bo nie mogę się z nim dogadać... Może kiedyś uda mi się dostać centralkę z pilotem od wersji p 99' (pilot w kluczyku), to ją założę. Narazie mam poważniejsze problemy, bo muszę wywalić ten alarm, co mam i obawiam się, że jest odcięty zapłon, więc może być zonk