Ale do rzeczy ...
1. Wstęp
Pioneer KEH-2500R to całkiem niezły radiomagnetofon z RDS'em. Magnetofon, jak magnetofon, nie ma się co tu rozpisywać - to już (pre)historia. Radyjko ma bardzo czuły tuner - łapie rewelacyjnie. Do tego RDS i wszystkie pierdoły typu AF, TA, TP itd itd ... Wzmacniacz ma moc 4x35W Peak Power (4x22W RMS) i gwarantuje, że każde standardowe głośniki montowane w samochodach (10-13-16cm) rozkręci na tyle dobrze i czysto, że przęciętnego słuchacza muzyki w aucie zadowoli w co najmniej 120% - zresztą co tu dużo mówić - to PIONEER I WSZYSTKO JASNE !!!

Ponieważ jest to model z raczej średnio niskiej półki nie występuje w nim wyjście PRE-OUT. W standardowej konfiguracji nie jest ono kompletnie do niczego potrzebne, ale ponieważ moje ma startować w konkursie CA .... NO TO TRZEBA BYŁO MU DOROBIĆ

2. Rozwinięcie
Sprawa w brew pozorom nie okazała się aż taka prosta jak się spodziewałem. Sądziłem (po pierwszym otwarciu obudowy), że Pioneer poszedł na łatwizne i tylko gniazdek nie wlutował (firmy często tak robią). Jak się okazało jednak (po dalszej rozbiórce radia) - brakowało nie tylko gniazd ale również i wielu elementów ...
Pora sięgnąc po elektrode.pl ....
niestety nie znalazłem żadnej "gotowej" przeróbki

Więc pora zagooglować

jak się okazuje sprawa nie jest aż taka trudna - stosunkowo łatwo udało się odnaleźć Datashity końcówki mocy i procesora audio. Po krótkim studiowaniu schematów i aplikacji układów zabrałem się do lutowania ...
SN761026 - to nasz procesor audio, do którego będziemy się dolutowywać i numery wyprowadzeń, które nas interesują.
18 Output FL
19 Output RL
30 Output RR
31 Output FR
Jako, że mnie zadowalała tylko jedna para chinchy, wykorzystałem tylko wyprowadzenia 19 i 30 (tylne głośniki), ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby wykorzystać też i przednie.
Podpięcie się za procesorem audio powoduje, że z radia mamy kontrolę nad wychodzącym dźwiękiem, jego głośnością i barwą oraz FADEREM i BALANSEM.
Pozostało tylko zrobić wyjście na świat kablom (wycinając mały otwór w obudowie radia) i założyć wtyczki chinch na kabel. Ja założyłem tymczasowo jakieś z odzysku, bo gdzies posiałem swoje pozłacane, ale w tygodniu dokupie i założe już docelowe
3. Chwila prawdy ....
Po złożeniu sprzętu do kupy, z lekko drżacą reką podpiąłem go do prostownika samochodowego a następnie pod wejście liniowe w wieży, załączyłem zasilanie i ...
... ZAGRAŁO

Wszystko działa zgodnie z założeniami - dźwięk jest czysty, nie zniekształcony, jest pełna regulacja dźwięku - bass, sopran, balans, fader, laudness - czyli GITARA

4. PODSUMOWANIE ...
Przeróbka jest dosyć prosta do wykonania i każdy kto umie przylutować wtyczkę chinch na końcu kabla będzie ją potrafił wykonać

ps. sorki za niską jakość zdjęć, ale robiłem w pośpiechu