Przywitanie i kilka pytań

Moderator: Moderatorzy

espk

Post autor: espk »

nie no dzięki wsparcie to podstawa :) tylko chciałbym wiedziec jeszcze jak ta linka biegnie i czy trzeba sciągac tą deske, okolice zegarów, w weekend bede mial troche czasu wiec zrobie z nim porządek, aha i jeszcze odkryłem jedną rzecz, przy gwałtownym dodaniu gazu lekko ale to naprawde lekko obroty spadają a potem rosną... takie dziwne, swiece juz zamowilem 8 zł za sztuke ;), powymieniam kable i mam nadzieje ze na 3 lata starczy. Książke tez zamowie, pewnie na allegro, ale narazie popytam znajomych, może mają...
mikruss

Post autor: mikruss »

swieczki NGK polecam kable Motorcrafta oczywiscie lub Bosh nawet moze byc. Ogolnie 1.3 bardzo fajny silniczek i ekonomiczny. Zaraz niektorzy powiedzą ze brednie ale moj taki byl :razz: a taki on byl
http://siec.no-ip.com/forum/viewtopic.php?t=3273
Gratki z zakupu i niech sluzy bezproblemmowo.
espk

no podobno ekonomiczny, sprawdze w sobote jak bede w trasie - łódź - częstochowa - zobaczymy ile je... a i porobie kilka fotek, ocenicie go :)
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

mikruss pisze:swieczki NGK polecam kable Motorcrafta oczywiscie lub Bosh nawet moze byc

Świece NGk i kable też.
Najgorsze są właśnie Bosh - a.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
mikruss

Post autor: mikruss »

Jamszol-przetestowane naq kilku autach swiece Bosha sa do d*py a kable sa wporzo, najgorsze kable to Janmar czy cus...
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

mikruss pisze:najgorsze kable to Janmar czy cus...
Ja miałem na myśli kable renomowanych firm a nie jakieś badziewia. :mrgreen:
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Kontakt:

Post autor: Yagr »

a ja się kulam na janmorze, i to na gazie... już półtora roku i ani jednego strzału. Ale może po prostu miałem szczęście - gdy je montowałem to nawet nie wiedziałem jaką opinię mają :)
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

ja uzywam swiecy boscha i no problemo. kable mam firmy Leader - stosowanej w ASO - i chodzi jak zegareczek juz drugą jesień :) takze nie rozumiem o co chodzi. moze to kwestia tego, ze ja mam kupione swiece i przewody typowo do tego modelu a nie takie jakie wlazły :P
espk

no a ja bede uzywal motorcrafta, a nad kabelkami sie zastanowie. Mam jakieś dziwne odcięcie zapłonu, dziś mi zgasł przy cofaniu nie moglem go zapalić, jakis przelaczniczek znalazlem pod kierą przełączyłem i śmiga. zajeżdzam stawiam pod domem, przelączam z powrotem ten przelacznik i zapala - dziwne... no coz, chyba sie wybiore do wlasciciela moze zna odpowiedz na moją zagadke
ODPOWIEDZ