orioninblue, wywalenie kata daje pare konikow wiecej, jezeli jest dobrze wyliczony przelot to daje spory przyrost mocy i momenty(porownywalnie do mocy seryjnej) ale ta strumiennica to raczej tylko po to zeby ladniej brzmialo bo nawet znam przypadki potwierdzone wykresami ze strumiennica zmniejszyla moc
poczytajcie sobie u chojnackiego http://www.chojnacki.com.pl/home.html
są tam też wykresy z hamowni.... ze strumienicą, z rurą, z filtrami standard, stożkami itp dla różnych samochodzików - to daje pewne wyobrażenie
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
osimek1 pisze:wywalenie kata daje pare konikow wiecej, jezeli jest dobrze wyliczony przelot to daje spory przyrost mocy i momenty(porownywalnie do mocy seryjnej) ale ta strumiennica to raczej tylko po to zeby ladniej brzmialo bo nawet znam przypadki potwierdzone wykresami ze strumiennica zmniejszyla moc
z pewnością czasem tak bywa, ale przy moim silniku to nawet gdybym wstawił układ wydechowy cały ze złota to nie wiele by to dało
Asmet nierobi takich zlych tlumikow, fakt niejest to bosal czy supersprint ktory jest stanowczo guru w tej dziedzinie ale asmetowskie tlumiki niesa zle tymbardziej ze z tego co kojarze to sa nasze krajowe:)biorac pod uwage cena/jakos sa raczej niezle, ja jezdzilem na asmecie rok czasu zanim fieste skasowalem i zero problemow z nim bylo
ja akurat nie mogę pochwalić Asmetowych tłumików(bardzo złe dopasowanie krzywizn rur do tunelu w podwoziu co skutkowało tym że kawałek rury wisiał tuż nad asfaltem i jeszcze trzeba było lekko przesunąć wieszak) już więcej nie kupię ich produktów, kiedyś kupiłem bo musiałem, a chwilowo miałem problemy finansowe
tak też można jeśłi chodzi o spawanie to się na tym nie znam, gdybym miał lepsze stosunki rodzinne ze szwagrem to też miałbym za dwa piwa, ale nie mam a poza tym to ja chce wyciąć środek z kata i zrobić przelotówkę
wiesz Paweł obok biura w którym pracuję jest warsztat w którym kolesie dłubią przy sprzętach co mają nawet po 800KM i się z nimi zaprzyjaźniłem dlatego wspawali mi za 2 piwka; poszukaj jeszcze gdzieś indziej, może taniej znajdziesz bo 60zł to zdecydowanie "dużo za dużo"