Brak katalizatora
Moderator: Moderatorzy
-
osimek1
orioninblue, wywalenie kata daje pare konikow wiecej, jezeli jest dobrze wyliczony przelot to daje spory przyrost mocy i momenty(porownywalnie do mocy seryjnej) ale ta strumiennica to raczej tylko po to zeby ladniej brzmialo bo nawet znam przypadki potwierdzone wykresami ze strumiennica zmniejszyla moc
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
poczytajcie sobie u chojnackiego
http://www.chojnacki.com.pl/home.html
są tam też wykresy z hamowni.... ze strumienicą, z rurą, z filtrami standard, stożkami itp dla różnych samochodzików - to daje pewne wyobrażenie
http://www.chojnacki.com.pl/home.html
są tam też wykresy z hamowni.... ze strumienicą, z rurą, z filtrami standard, stożkami itp dla różnych samochodzików - to daje pewne wyobrażenie
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
z pewnością czasem tak bywa, ale przy moim silniku to nawet gdybym wstawił układ wydechowy cały ze złota to nie wiele by to dałoosimek1 pisze:wywalenie kata daje pare konikow wiecej, jezeli jest dobrze wyliczony przelot to daje spory przyrost mocy i momenty(porownywalnie do mocy seryjnej) ale ta strumiennica to raczej tylko po to zeby ladniej brzmialo bo nawet znam przypadki potwierdzone wykresami ze strumiennica zmniejszyla moc
-
osimek1
Asmet nierobi takich zlych tlumikow, fakt niejest to bosal czy supersprint ktory jest stanowczo guru w tej dziedzinie ale asmetowskie tlumiki niesa zle tymbardziej ze z tego co kojarze to sa nasze krajowe:)biorac pod uwage cena/jakos sa raczej niezle, ja jezdzilem na asmecie rok czasu zanim fieste skasowalem i zero problemow z nim byloorioninblue pisze:tłumikiem firmy Asmet
ja akurat nie mogę pochwalić Asmetowych tłumików(bardzo złe dopasowanie krzywizn rur do tunelu w podwoziu co skutkowało tym że kawałek rury wisiał tuż nad asfaltem i jeszcze trzeba było lekko przesunąć wieszak) już więcej nie kupię ich produktów, kiedyś kupiłem bo musiałem, a chwilowo miałem problemy finansowe
-
osimek1