no w morde dzisiaj sprawdzeneosystem pisze:nie kręci i chyba (pamięć zawodzi) gasną wszystkie kontrolki przy zapłonie...

ale dałbym ręke odciąć (oczywiście nie moją

Moderator: Moderatorzy
no w morde dzisiaj sprawdzeneosystem pisze:nie kręci i chyba (pamięć zawodzi) gasną wszystkie kontrolki przy zapłonie...
Stasiu16v pisze:podczas włanczania zapłonu powinno być słychać załanczającą się pompe paliwa,a u mnie tego dzwięku również nie ma:/
tyklo jeszcze popa nie gadacidzej pisze:mozesz zaczac po prostu od proby odpalenia auta na hol czy na pych - jak zapali to znaczy, ze cos z rozusznikiem jest nie tak no i dobrze by było sprawdzic napiecie na akumulatorze
dziwne,bo ja tez pamietam,ze rozrusznik ani drgnal jak wlozylem kluczyk bez imo bo taki mialem. Nie wiem co sie z pompa dzieje,bo mialem diesla. Ale wydaje mi sie,ze pompa zawsze dziala, nawet przy zlym kluczyku, bo ona dziala od razu po przekreceniu klucza, bez sprawdzenia zabezpieczenia. Jedynie rozrusznik dziala po chwili, ok 0,5 sek od szybkiego przekrecenia kluczyka. Takze nie trzeba czekac az zgasnie kontrolka.cidzej pisze:immo fabryczne nie odcina rozrusznika ma 1000% !!!
Jak , poduszka się uzbraja ?Stasiu16v pisze:przy przekręcaniu na zapłonu poduszka sie uzbraja i słychać głośny dzwięk???
WieSławie masz racje. specjalnie byłem odpalić kluczem bez imo i dioda migała i ani pierdnął.WieSiu pisze:rozrusznik ani drgnal jak wlozylem kluczyk bez imo
gdzieś już był ten problem z imo. ja bym szukał tak jak Jamszoł pisze, prądu koło stacyjki i na bezpiecznikach.Stasiu16v pisze:kontrolka od immo przy przekręcaniu kluczyka czasem sie zapali a czasem nie