Zablokowany zapłon przez alalrm jak odblokowac?

Moderator: Moderatorzy

Woyu

Zablokowany zapłon przez alalrm jak odblokowac?

Post autor: Woyu »

Witam, mam problem utopilem dzis jedyny pilot otwierajacy drzwi od essiego ktory odblokowywal zaplon, jak otwieram go teraz z kluczyka (bo pilot oczywiscie przestal dzialac) to nie da sie odpalic bo zalaczona jest bloka zaplonu :( porsze powedzvcie mi jak go teraz odpalic? probowalem odlaczyc i podlaczyc akumulator jednak nic to nie dalo
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Nie wiem konkretnie co Ci odcina ten pilot.
Najczęściej odcina pompkę paliwa więc trzeba by było albo podłączyć obejście do pompki albo dorwać się do tego urządzenia i je wypiąć a przewody podłączyć tak jak były orginalnie.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
swirus71

Post autor: swirus71 »

Cześć - często centralki alarmowe mają przełącznik (przycisk/zworka) serwisowy pozwalający odpalić w takiej sytuacji samochód. Znajdź centralkę, przyjrzyj się jej - może będzie typ i producent - jak będzie to możesz spróbować dorwać do niej instrukcję. Ewentualnie przyjrzyj się złączkom i kabelkom wychodzącym z centraki - jeśli znajdziesz gdzieś takie prowadzące do przełącznika to może być to. Jeśli znajdziesz przekaźnik to też masz rozwiązanie - z zasady wszelkie odcięcia (czy to pompy paliwa czy zapłonu) są robione za pomocą przekaźnika - wystarczy prawdopodobnie połączyć ze sobą kabelki wchodzące na przekaźnik (ale nie te z alarmu tylko te drugie) i powinno wszystko działać.

Może też pomóc odłączenie zasilania ale samego alarmu - odpinanie akumulatora nic nie da. a alarm przeważnie jest wpinany w instalację przez bezpiecznik - wyjmujesz bezpiecznik i powinno działać :)

Pozdrawiam
Wojtek
Woyu

Post autor: Woyu »

Wywalilem w koncu cala centralke od alarmu i problem ustal :) stwierdzilem ze jest to najprostsze rozwiazanie szczegolnie ze i tak musialbym teraz otwierac z kluczyka a nie z pilota.
ODPOWIEDZ