pompa wody problem zetec 1.8 16 v
Moderator: Moderatorzy
pompa wody problem zetec 1.8 16 v
dzis zauwarzylem ze znika plyn ze zbiorniczka wyrownawczego wiec od razu zrobilem takie niezadokladne ogledziny i prawdopodobnie cieknie spod pompy na uszczelniaczu moje pytanie jest tego typu czy pompa wody chodzi na pasku rozrzadu czy na pasku klinowym bo niedawno byl rozrzad wymieniany wiec nie chce go ruszac ,ktos sie nie postaral jesli chodzi na rozrzadzie 

- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
A tego nie rozumiem ? robiłeś oględziny i zdiagnozowałeś , że cieknie z pod pompy więc chyba wiesz co napędza pompę ?bodzio82 pisze: moje pytanie jest tego typu czy pompa wody chodzi na pasku rozrzadu czy na pasku klinowym
Poza tym - leci z pod pompy czyli nie z pompy - dla mnie uszczelniacz pod pompą to uszczelka pomiędzy pompą a blokiem silnika a jeśli tam właśnie cieknie , to można wsypać proszek uszczelniający i przestanie cieknąć.
Tydzień temu zrobiłem ten manewr u nonam-a.
U niego przez noc wyciekała cała zawartość zbiorniczka wyrównawczego czyli ciut ponad litr po wsypaniu proszku wyciek zniknoł.
Z tym , że u niego o tyle jest dobrze , że pompę ma na wierzchu .
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
to bylo tak ze otworzylem mache na szybko w czasie roboty zerknalem mniej wiecej z gory i od spodu to cala diagnoza ,wiem jedynie ze nie z przewodow ,wiec jak chodzi na rozadzie czy na pasku klinowym,jesli na rozradzie to zastosuje sie do twojej rady z tym proszkiem,u mnie z nocy nie zleci z calego zbiorniczka wiec narazie jest w miare z dolewkami zreszta teraz leje wode jest lato na zime sie cos pomysli