czujnik położenia przepustnicy
Moderator: Moderatorzy
Jeśli chodzi o instalkę gazową to mam chyba 2 generacji .A co do pozostałych rzeczy to znaczy ciśnienia paliwa to nie za bardzo wiem jak to zrobić?Pompa sie załącza po przekręceniu kluczyka bo słychać brzęczenie i paliwo dochodzi do wtrysku bo sprawdzałem.A co do ciśnienia to nie wiem bo akurat tego nie zmierzyłem.Ciekawi mnie jedno dlaczego po paru minutach od odpalenia i ponownego przełączenia z gazu na benzynę jest ok.I potem jest cały czas dobrze dopiero się pierdzieli bo tego nie można inaczej nazwać po nocy czyli po kilkunastu godzinach stania samochodu bez odpalania!
Lordpablo więc jak wcześniej problem pojawia się właśnie po nocy.Dzisiaj wymieniłem czujnik prędkości jazdy przy czym zresetowałem od razu kompa samochód nie był odpalany przez ostatnie 2 dni,więc myślałem że może będzie dobrze.Okazało się że problem się pojawia czyli musi być to co innego bowiem samochód po odpaleniu nie może wejść na obroty 1000 i spadają do 850 i tak jest przez 3-4 minuty potem drgania silnika się normują i jest 900 i już nie kopci z rury.Może to regulator ciśnienia paliwa albo pompa paliwa.Tylko za bardzo nie wiem jak zmierzyć samemu wydajność pompy i regulatora ciśnienia!Pozdrawiam!
a ja mam takie pytanie czy uszkodzony czujnik polozenia przepustnicy = odpiety ten czujnik, bo ja mam znow problemy z obrotami, przeplywomierz sprawny, dzis jak odlaczylem czujnik polozenia przepustnicy, silnik zlapal normalne obroty, wkreca sie elegancko na obroty i szybciej sie poruszza, po podpieciu wtyczki muli go zawiesza sie na roznych obrotach, czy mozna jezdzic na odpietym (do czasu zakupu drugiego - tani nie jest) czy odbije sie to na zywotnosci podzespolow samego silnika i czy moze doprowadzic do powaznej awarii??