problem z odpalaniem:(
Moderator: Moderatorzy
problem z odpalaniem:(
Witam problem jest nastepujący:
RAno wsiadam do samochodu odpala na dotyk jest super, przejade czasem 500 metrow, 2km, 15 km, zatrzymam się wracam po 20, 30 minutach i juz nieda rady odpalić rozrusznik kręci a samochod nieodpala:( musze postać około 1 godiznki i go pomęczyć żeby odpalił:( zachowuje sie tak i na zimnym i na ciepłym silniku:( ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?
Czy pomogło by dorzucenie kabla + do rozrusznika i - do masy? czy może brak ładowania na wysokich obrotach? pomóżcie:(
1,8 16V 1995
RAno wsiadam do samochodu odpala na dotyk jest super, przejade czasem 500 metrow, 2km, 15 km, zatrzymam się wracam po 20, 30 minutach i juz nieda rady odpalić rozrusznik kręci a samochod nieodpala:( musze postać około 1 godiznki i go pomęczyć żeby odpalił:( zachowuje sie tak i na zimnym i na ciepłym silniku:( ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?
Czy pomogło by dorzucenie kabla + do rozrusznika i - do masy? czy może brak ładowania na wysokich obrotach? pomóżcie:(
1,8 16V 1995
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
skoro rozrusznik kręci a piszesz że go męczysz czyli prąd ładuje bo jakby nie ładował to byś se pokręcił guzikiem od spodni
. kiedy świece wymieniałeś i kable wysokiego napięcia? po mojemu to tu tkwi problem. e moim poprzednim fordzie wymiana kabli pomogła bo miały przebicie.
a pompa paliwa dziala? słychać ją po przekręceniu kluczyka?

a pompa paliwa dziala? słychać ją po przekręceniu kluczyka?
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
Masz gorszą wersję tego co ja. U mnie jak narazie tylko dwa razy masakrycznie trudno dało się auto odpalić. Wymieniłem świece, ostatnio kable i auto było na przeglądzie u elektryka. Dalej czasami zdarza się, że trochę ciężej odpala (za drugim razem, albo po 5-6s od przekręcenia rozrusznika). Kable od stacyjki do rozrusznika mam zmienione i nic nie zmieniło.
Prawdopodobnie skrzynka bezpieczników, tak mi mówi mechanik. Elektryk mi znowu powiedział, że skrzynki mam nie ruszać na razie i czekać po tym co zrobił, czy problem się zacznie nasilać
.
Z drugiej strony możesz sprawdzić, czy masz wszystko oki z wyłącznikiem wstrząsowym.
Pozdrawiam
Prawdopodobnie skrzynka bezpieczników, tak mi mówi mechanik. Elektryk mi znowu powiedział, że skrzynki mam nie ruszać na razie i czekać po tym co zrobił, czy problem się zacznie nasilać

Z drugiej strony możesz sprawdzić, czy masz wszystko oki z wyłącznikiem wstrząsowym.
Pozdrawiam
ja wymiane skrzynki bezpiecznikow mam już za soba wymieniłem ją w kwietniu:(:( jutro daje go do elektryka następnego może mądrzejszego..hehe jutro powiem mu o świecach i kablach i o tym wyłączniku zobaczymy co powie:( miejmy nadzieje że naprawi bo jak nie to wywoże go na części w cholere...
pozdrawiam
pozdrawiam
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Kontakt:
Może tej iskry nie być .
tomaszania, sprawdź wtyczkę od czujnika położenia wału lub sam czujnik - tu lubi być przyczyna takich awarii.
Na początku pompa paliwa się odezwie ale potem jak kręcisz rozrusznikiem to nie będzie chodzić , poza tym nie bedzie impulsu na wtryski i nie będzie iskry na świece.
tomaszania, sprawdź wtyczkę od czujnika położenia wału lub sam czujnik - tu lubi być przyczyna takich awarii.
Na początku pompa paliwa się odezwie ale potem jak kręcisz rozrusznikiem to nie będzie chodzić , poza tym nie bedzie impulsu na wtryski i nie będzie iskry na świece.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Kontakt:
piernik w kształcie wiatraka lub wiatrak z piernikacidzej pisze:co ma piernik do wiatraka ??

na moje to kable, mój jak był zimny to palił a jak ciepły to kable "miekły" i prądu nie było.
kable zmieniłem i po problemie.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD