Podbijanie kół...
Moderator: Moderatorzy
Podbijanie kół...
Witam mam dziwny problem z Essim chodzi o to ze jak szybko ruszam (koła tracą przyczepność) zaczyna mi je podbijac... wyglada to mniejwiecej tak jak by do opon przykleic jakis "garb" i sprobowac ruszyc tak zeby kola zaczely buksowac wybija je w tedy w gore a w srodku czuc jak by sie ruszalo na jakis strasznych dziurach
nie wiem czy ktos mnie zrozumial bo ciezko to wytlumaczyc ale moze ktos wie czym moze to byc spowodowane bede wdzieczny za pomoc

- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
sprężyny to raczej nie są ich rola jest inna. Jeśli by były wytłuczone to auto by siadało przy niewielkim ciężarze. jeśli juz to amory. Niestety we własnym zakresie można to sprawdzić tylko "na czuja". Jak masz doświadczenie to jeden przejazd, hamowanie, zakręt i wiesz jak amor pracuje - przy szybkiej jeździe po łuku czuć jakby auto chciało bokiem sie przesunąć w zakręcie (niemiłe uczucie) a przy ostrym hamowaniu wręcz czuć jak koła podskakują. podobnie przy jeździe po nierównościach - koła się stanowczo za często odrywają od nawierzchni. Nie wiem czy to wyczujesz jeśli nie zetknąłeś się z tym wcześniej... Możesz też po prostu zerknąć na amory czy nie gubią oleju, ale to tylko poszlaka... Najlepiej jedź na wytrząsarkę. Zapłacisz 30-40 zł i będziesz wiedział czy to amory czy coś w zawiasie.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
Moim zdaniem to jest normalny objaw szybkiego ruszania. jak ruszasz gwałtownie to tracisz przyczepność i po prostu samochód sie podnosi na amortyzatorach. Moim zdaniem normalne to jest. U mnie to samo sie dzieje i to w rożnych samochodach które ciągną na przód. A kto sie ze mną nie zgadza to niech spróbuje ruszyć z kopyta tak aby samochód prawie w miejscu stał .
Ostatnio zmieniony 02 mar 2008, 23:33 przez dar52, łącznie zmieniany 1 raz.
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
u mnie wytrząsarka to płaskie płyty na które się najeżdża a dołki to miedzy rolkami przy sprawdzaniu hamulców, ale może inny sprzęt tam u ciebie mają...
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
Mialem juz kilka aut i w kazdym tak bylo - zaloz nowki opony i wtedy zobacz - nie dobre ladne ale nowki,swieza guma,nie przytarta nigdzie itd.
SPRZEDAM WSZYSTKIE CZESCI Z ESSA 1,8 16V 3 drzwi i CABRIO RDA i RQB
Cabrio RS 2000 ProJect
Mitsubishi Pajero 3,0 181KM
Felicia Pick-Up , Suzuki Bandit 1200
www.tadych-transport.pl
Cabrio RS 2000 ProJect
Mitsubishi Pajero 3,0 181KM
Felicia Pick-Up , Suzuki Bandit 1200
www.tadych-transport.pl