Kontrolka oleju (żarzyła się i padła!!!)

Moderator: Moderatorzy

emceha

Kontrolka oleju (żarzyła się i padła!!!)

Post autor: emceha »

Ostatnio byłem zmuszony wyruszyc moim rozklekotanym wozem do pracy. W drodze powrotnej, po ulewach jakie nawiedziły Katowice, przejeżdżałem przez wieeeelką kałużę pod wiaduktem po wyjechaniu z kałuży zauważyłem że kontrolka oleju żarzy się (efekt taki sam jak w maluchu kiedy kotolka ładowania żarzy się przy nienaciągnietym pasku alternatora) zatrzymałem się i przestała więc myśle sobie że to przez wodę. Po powrocie do domu i przekręceniu stacyjki moim oczom ukazał się widok świecącej kontroli ładowania jednak kontrolka oleju się nie świeciła i nie świeci. Pytanko: woda zalała czujnik, zrobiła zwarę i czujnik padł???
Awatar użytkownika
morgon

Post autor: morgon »

emceha pisze:Pytanko: woda zalała czujnik, zrobiła zwarę i czujnik padł???

czy może po prostu lampka się spaliła? :mrgreen:
emceha

morgon, ale ona się żarzyła podczas jazdy a tak chyba nie powinno być z tego co powszechnie wiadomo więc co się miało spalić??? Zarówka na desce??? Czyli jechałem do domu bez ciśnienia oleju??? Nie wierzę. Oleju jest w normie. Nie kumam
Awatar użytkownika
morgon

Jakbyś nie miał ciśnienia to byś nie pojechał. Musiało Ci coś zalać, poczekaj trochę, może przejdzie jak wyschnie a jak nie to gdzieś było zwarcie, kwestia tylko gdzie.

P.S.
Zbierasz klamoty? :mrgreen:
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Nie przychodzi mi nic do głowy konkretnego ale gdyby była zwara to kontrolka będzie świecić tak jak by nie było ciśnienia.
Chociaż ? - mogę się mylić - ale na amfibiach to się nie znam. :mrgreen:
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
uka

Post autor: uka »

Ja miałem tak w sierze, że po deszczach zawsze mi się kontrolka żarzyła, a jak wyschło to gasła...
emceha

OK. ale kontrolka powinna świecić po przekręceniu kluczyka a ona nie świeci (chyba że jestem w błędzie). morgon jak najbardziej zbieram klamoty ;) Jak będe miał wszystko to dam Ci znać. W jedną Sobotę powinniśmy sobie poradzić nie???
Awatar użytkownika
morgon

emceha pisze:OK. ale kontrolka powinna świecić po przekręceniu kluczyka a ona nie świeci
I :c: że nie świeci, ważne że auto jeździ ;) W jedną sobotę sobie poradzimy i to jeszcze trzeba w miarę wcześnie skończyć, żebyś mógł zbieżność zrobić
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

morgon pisze:I :c: że nie świeci,
- chcę zauważyć , że :c: pisze się przez ch. :razz: :mrgreen:
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Awatar użytkownika
morgon

jamszoł pisze:- chcę zauważyć , że :c: pisze się przez ch. :razz: :mrgreen:
I ta i ta forma jest poprawna. :c: jako penis pisze się przez "ch" a :c: jako :c: przez "h"
Awatar użytkownika
lordpablo

Post autor: lordpablo »

ojoj ale będzie buba. a tak poważnie to nie mówi się penis tyllko wacek :mrgreen:
zdejmij kostkę czy co to tasm jest na tym czujniku i zewrzyj do masy i zobacz czy wtedy świeci albo zdejmij tą końcówkę i podłącz żarówkę do nie i do masy. :roll:
emceha

I tak zrobię tylko nie wiem kiedy :???:
jamszoł pisze:chcę zauważyć , że :c: pisze się przez ch
A na wasz spór mam zdanie bez pogardy: pisz samo "H" gdy miękki jest a "CH" gdy twardy :mrgreen:
ODPOWIEDZ