przekładnia kierownicza
Moderator: Moderatorzy
przekładnia kierownicza
mam problem z rozpoznaniem jaka to przekładnia (wspomaganie) bo podobno były 2 modele . Moja zaczeła cieknąć do góry na wałek kolumny kierowniczej , może ktoś wie czy da się ją naprawić i jaki jest koszt naprawy.
madmax wszystko się da
Pewnie poszedł simering. Jaki koszt samego zestawu naprawczego to Ci nie powiem ale jak rozpoznać to już mówię. Przewody ciśnieniowe wchodzące w maglownicę mogą być mocowane w niej na 2 sposoby (to jest różnica pomiędzy maglownicami). W jednej przewody są wciskane i zabezpieczone blaszką przykręconą śrubą do magla natomiast druga ma przewody wkręcane. Musisz zerknąć jak jest u Ciebie (po otwarciu machy widać to magiel i przewody wchodzące w niego). Jeśli chcesz mieć 100% pewności że zestaw naprawczy pasuje do magla to poprostu oddaj komuś magiel do regeneracji. Koszt około 150 zeta 

W zeszłym roku w maju mialem podobny problem z przekładnią tzn. z zimeringami z tym że mi ciekło na dół na ramę pomocniczą. NIe bawilęm się sam tylko oddałem do warsztatu. Cała operacja z wymontowaniem, regeneracją i zamontowaniem oraz ustawieniem geometrii wyniosła mnie ok.500 zl, do tego doszła jeszcze jednna końcówka drążka.
No o to akurat nie pytałeśmadmax pisze:ale która jest aluminiowa a która aluminiowo stalowa