Witam mam problem z podłączeniem sterownika do Essiego Mk5. Wszystko podłączam tak jak jest w schemacie ale niestety nie działa Może ktoś zerknie na schemat poniżej i da mi kilka rad.
morfeusz1988, a kupiłeś samą centralkę czy razem z siłownikami??? Chodzi mi o to czy siłowniki już były w escorcie zainstalowane i tylko dokupiłeś centralkę czy cały zestaw???
Czyli jak mam sterowanie ze sterownika masą a w fordzie powinno byc sterowanie +12V to nic z tego sterownika juz nie zrobie Może znasz jakiś sposób żeby zamienic sterowanie z masy na plusa
Hmmm pewnie na zasadzie jakiś przekaźników ale nie wiem, elektryk ze mnie żaden Poczekaj do wieczora, zaczną chłopaki po robocie siedzieć na forum to może coś poradzą
cidzej ten rysuneczek niby wygląda na prosty ;pp heh ale ja jestem laikiem w tych sprawach i wlasnie kumpel przyniusł mi jakis przekaźnik do centralnego ale nie wiem jak połączyć to z kablami od sterownika niżej zamieszcze schemat tego przekaźnika i jeśli by ktoś mogł napisać mi dokładnie co z czym połączyć to byłbym bardzo wdzięczny
cidzej ten rysuneczek niby wygląda na prosty ;pp heh ale ja jestem laikiem w tych sprawach i wlasnie kumpel przyniusł mi jakis przekaźnik do centralnego ale nie wiem jak połączyć to z kablami od sterownika niżej zamieszcze schemat tego przekaźnika i jeśli by ktoś mogł napisać mi dokładnie co z czym połączyć to byłbym bardzo wdzięczny
w zasadzie to nie wiem co ci mam wyjasniac. masz to bardzo ladnie opisane na tym swoim schemacie na rys 3 i 4. tu gdzie masz napisane "Podłączyć do +12V lub masy wzależności od tego co ma się pojawiać na wyjściu do zamykania" - ty podpinasz +12V
morfeusz, w zasadzie na schemacie przekaźników masz wszystko jak na dłoni - różnice w autach gdzie sterowanie jest masą między autami gdzie sterowanie jest 12v załatwiasz podpinając kable różowy i fioletowy albo pod 12v albo pod masę
łukasz mnie ubiegł
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
jeżeli mam być szczery to raz mi się trafiła taka debilka co napisała Ukaż i autentycznie była przekonana, że tak się pisze to imie. uprzedzajac ewentualne pytania - tak to byla blondynka !!!