Witam.Pytanie o uklad paliwowy

Moderator: Moderatorzy

klavier

Witam.Pytanie o uklad paliwowy

Post autor: klavier »

Mam takie pytanko. Czy jest jakis przewod (albo cos takiego) ktory odpowietrza zbiornik paliwa a jezeli tak to gdzie go znajde. Czy tez tak macie ze jak tankujecie do pelna to gdy dystrybutor odbije ze juz jest pelno to w rzeczywistosci jeszcze wchodzi mi ok. 6 litrow pod korek. I zeby dolac pod korek to te pare litrow dolewam pare minut i tylko mi babelki powietrza wylatuja z baku. Wprawdzie nic specjalnego ale mnie to zaczyna wkurzac:-)
MARKKO

Post autor: MARKKO »

no własnie masz zapchany odpowietrznik znajduje on się przy zbiorniku i idzie do wlewu
SlaVkoEg

Post autor: SlaVkoEg »

...a nie jest to czasami normalny objaw?? Mialem tez tak w Astrze. Jak odbilo to pozniej juz ciezko bylo wlac a wchodzilo jeszcze duzo wachy, nie dolalem pod korek a i tak na wskazniku bylo na maksa.
MARKKO

Post autor: MARKKO »

SlaVkoEg pisze:.a nie jest to czasami normalny objaw
ja mam odpowietrznik zapchany w dieselu i mi wywala pistolet a do baku wejdzie jeszcze jakieś 5-6 litrów natomiast w RS wywala dopiero pod sam koniec tak pół litra jeszcze moge dolac
Patryk

Post autor: Patryk »

tak tak standardowy objaw zapchanego odpowietrzenia, w baku sie zbiera ta piana i potem ja wybija tak wiec nie mozna zalac zbiornika do konca. Rura odpowietrzenia idzie od zbiornika wzdluz rury wlewowej az do samego wlewu u gory. Bedzie troche roboty z przepchaniem tego. A na wskazniku i tak bedzie na maxa nawet jak bedzie te 5 litrow mniej poniewaz tam jest taki plywak jak w spluczce w ubikacji i on ma tendencje do plywania na powierzchni wahy tak wiec jeszcze nie ma full zbiornika a wskaznik juz tak wskazuje :cool:
SlaVkoEg

Post autor: SlaVkoEg »

Patryk, No tez fakt, nie pomyslalem :oops: :oops: :razz:
Patryk

Spoko, przeciez ten wskaznik poziomu paliwa w kazdym aucie byl jest i bedzie zawsze pogladowy i nigdy nie bedzie wskazywal w 100% dokladnej ilosci paliwa aczkolwiek w Essim to te wskazania sa wyjatkowo pogladowe :razz: w moim na ten przyklad wskazuje ze juz dawno jade na powietrzu a zrobie jeszcze spokojnie 20km :mrgreen:
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Pamiętajcie , że wskaźnik wachy pokazuje poziom w zbiorniku a rura doprowadzająca plus rura odpowietrzająca to dodatkowe 5-6 litrów paliwa na które pływak nie ma wpływu bo jest pod lustrem wachy.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Patryk

dokladnie tak jak piszeszjamszoł, a dodatkowo nawet jak zbiornik nie bedzie na maxa zalany to tez wskaze max z powodow przeze mnie wczesniej opisanych :cool:
ODPOWIEDZ