Witam.Pytanie o uklad paliwowy
Moderator: Moderatorzy
Witam.Pytanie o uklad paliwowy
Mam takie pytanko. Czy jest jakis przewod (albo cos takiego) ktory odpowietrza zbiornik paliwa a jezeli tak to gdzie go znajde. Czy tez tak macie ze jak tankujecie do pelna to gdy dystrybutor odbije ze juz jest pelno to w rzeczywistosci jeszcze wchodzi mi ok. 6 litrow pod korek. I zeby dolac pod korek to te pare litrow dolewam pare minut i tylko mi babelki powietrza wylatuja z baku. Wprawdzie nic specjalnego ale mnie to zaczyna wkurzac:-)
tak tak standardowy objaw zapchanego odpowietrzenia, w baku sie zbiera ta piana i potem ja wybija tak wiec nie mozna zalac zbiornika do konca. Rura odpowietrzenia idzie od zbiornika wzdluz rury wlewowej az do samego wlewu u gory. Bedzie troche roboty z przepchaniem tego. A na wskazniku i tak bedzie na maxa nawet jak bedzie te 5 litrow mniej poniewaz tam jest taki plywak jak w spluczce w ubikacji i on ma tendencje do plywania na powierzchni wahy tak wiec jeszcze nie ma full zbiornika a wskaznik juz tak wskazuje 

Spoko, przeciez ten wskaznik poziomu paliwa w kazdym aucie byl jest i bedzie zawsze pogladowy i nigdy nie bedzie wskazywal w 100% dokladnej ilosci paliwa aczkolwiek w Essim to te wskazania sa wyjatkowo pogladowe
w moim na ten przyklad wskazuje ze juz dawno jade na powietrzu a zrobie jeszcze spokojnie 20km