padł spryskiwacz
Moderator: Moderatorzy
padł spryskiwacz
Padł mi spryskiwacz.spadły śniegi,przymrożiło a ja zapomniałem wymienić płyn na zimowy.w tej chwili gdy naciskam pompkę spryskiwacza nie ma rzadnej reakcji.co mogło sie zepsuc?proszę o pomoc bo dla mnie to magia.pozdrawiam luka313
Pozwole sobie podłaczyc się do tematu... panowie - wie ktoś może gdzie w mk4 jest domyślnie pompka do spryskiwaczy ? - bo co prawda widzialem na stronie - taką - http://www.fordczesci.pl/sklep,2098,,,0 ... 770,0.html ale ni hu hu nie moge jej zlokalizaowac u siebie - a spryskiwacze mi nie dzialają od zakupu Essiego - i czas sie za to wziąć 

- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
luka313, nie załanczaj pompki puki nie zrobisz tak jak Ci podpowiedział kasia I yanek, bo spalisz uzwojenie pompki.Wstaw autko do garażu - nawet znajomego - i dmuchnij farelkiem albo innym termowentylatorem z przodu lewego koła - między zderzak a nadkole.Pompka jest wstawiana do środka zbiorniczka na uszczelkę - na dole zbiorniczka od strony koła
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
jak to nie masz?? tzn że co, masz taki gumowy przycisk jak w starych maluchach? powinieneś mieć pompkę tylko może nie działa?kryzys pisze:Ha, czyli wychodzi że nie mam owej pompki wogole u siebie. Chyba czas nabyć bo jezdzic bez spryskiwaczy jest delikatnie niewygodnie.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !