padł spryskiwacz

Moderator: Moderatorzy

luka313

padł spryskiwacz

Post autor: luka313 »

Padł mi spryskiwacz.spadły śniegi,przymrożiło a ja zapomniałem wymienić płyn na zimowy.w tej chwili gdy naciskam pompkę spryskiwacza nie ma rzadnej reakcji.co mogło sie zepsuc?proszę o pomoc bo dla mnie to magia.pozdrawiam luka313
ELpYndoL

Post autor: ELpYndoL »

luka313, proponuje wstawic autko gdziec do ciepłego miejsca żeby sie to wszystko odmroziło i wtedy wszystko wróci do normy ;) Innej rady nie ma :sad:
kryzys

Post autor: kryzys »

Pozwole sobie podłaczyc się do tematu... panowie - wie ktoś może gdzie w mk4 jest domyślnie pompka do spryskiwaczy ? - bo co prawda widzialem na stronie - taką - http://www.fordczesci.pl/sklep,2098,,,0 ... 770,0.html ale ni hu hu nie moge jej zlokalizaowac u siebie - a spryskiwacze mi nie dzialają od zakupu Essiego - i czas sie za to wziąć ;)
Awatar użytkownika
darcun4

Post autor: darcun4 »

Nie wiem czy w MKIV też tam jest, ale ja mam "przyklejoną" do zbiorniczka płynu.
kryzys

na dole zbiorniczka ? miedzy lewym nadkolem a zderzakiem ?
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

luka313, nie załanczaj pompki puki nie zrobisz tak jak Ci podpowiedział kasia I yanek, bo spalisz uzwojenie pompki.Wstaw autko do garażu - nawet znajomego - i dmuchnij farelkiem albo innym termowentylatorem z przodu lewego koła - między zderzak a nadkole.Pompka jest wstawiana do środka zbiorniczka na uszczelkę - na dole zbiorniczka od strony koła
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
kryzys

Ha, czyli wychodzi że nie mam owej pompki wogole u siebie. Chyba czas nabyć bo jezdzic bez spryskiwaczy jest delikatnie niewygodnie.
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Kontakt:

Post autor: Yagr »

kryzys pisze:Ha, czyli wychodzi że nie mam owej pompki wogole u siebie. Chyba czas nabyć bo jezdzic bez spryskiwaczy jest delikatnie niewygodnie.
jak to nie masz?? tzn że co, masz taki gumowy przycisk jak w starych maluchach? powinieneś mieć pompkę tylko może nie działa?
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
kryzys

eheh, kurcze, wychodzi że nie mam pompki, nie mam przy zbiorniczku nic, a w zbiorniczku jest dziura ( początkowo myslalem ze brakuje tylko korka) ale teraz wydaje mi sie ze to brak pompki po prostu.
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Kontakt:

Post autor: Yagr »

może poprzedni właściciel coś namieszał...
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Pexu
Kontakt:

Post autor: Pexu »

silniczek powinien byc przykejony do zbiorniczka (zeby sie dostac do niego, kolo i nadkole ida out), jak masz tam dziure to faktycznie, poprzedni wlasciciel namieszal hehe ja u siebie wymienilem na szybko, mam jakas od deawoo - dziala tylko slabsze cisnienie mam :)
ODPOWIEDZ