Do "komputerowców"
Moderator: Moderatorzy
-
kris
-
Illuminati75
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Wszystko zależy jaka sieć i jakie zabezpieczenia. kris2629, jeśli chcesz do tego łącza raz podpinać blaszaka a raz lapka to najwygodniej zainwestować w router, dogadać się z dostawcą żeby przestawił dostęp na MAC adres routera i wtedy do routera może podpinać po odpowiedniej konfiguracji co tam chcesz 
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
-
Illuminati75
Z sieciami kablowymi różnie bywa - zależy też to od modemu. Yagr, wiesz o co chodzi. Ja u siebie mam nieobecny na modemie, ale kris2629, jak na jednym i drugim ustawi ten sam to nie będzie miał żadnego problemu. A jak coś, to będę miał chyba w/w router do sprzedania
Nie umiem go zmusić do pracy odbiorczej WiFi.
-
kris
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Może problemem jesy konfiguracja routera?
Przeczytaj sobie rady udzielane w tym temacie, problem podobny więc może wyłowisz z tej dyskusji coś pomocnego
Przeczytaj sobie rady udzielane w tym temacie, problem podobny więc może wyłowisz z tej dyskusji coś pomocnego
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- leszek
- Pojemność: 1500
- Rocznik: 2018
- Generacja: MK1
- Nadwozie: Inne
Jak wklepiesz nazwe i hasło to nie łączy się wcale czy wywala tylko połączenie lokalne i nie ma netu ??? Vista ma to do siebie że właściwie po kazdej zmianie w tych danych i zapisaniu trzeba restartować kompa.kris2629 pisze:no właśnie mam router,na lapku łape sąsiadów na wifi,siebie też ale nie chce się połączyć pomimo że klepe nazwe użyt. i hasło
No i sprawdz rodzaj szyfrowania. Czy się zgadza z tym skonfigurowanym na routerze
Podczas, gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować 
-
kris
Chłopaki,na obydwu kompach mam viste,router jest skonfigurowany poprawnie,na blaszaku ładnie śmiga,na laptopie nie chce,po wklepaniu danych następuje łaczenie i wyskakuje że nie może połączyć z siecią toya************,wyskakuje "skontaktuj się z adminem sieci",raz zawołało o jakiś certifikat,wjechałem w menu i jakiś tam certyfikat wygasł w 2005 roku,nie wiem czy to ma znaczenie.
-
kris
-
kris
Był kumpel i lipa jest,prawdopodobnie MAC adres jest przypisany tylko do jednej karty sieciowej,będę musiał jutro zgłosić do admina żeby przestawił mi router tak,żebym mógł go przypisać do drugiej karty na laptopie. 
Zapomniałem dopisać,kumpel przyniósł swojego laptopa z XP ,rozszerzenie cisco i też nie mógł się połączyć.
Zapomniałem dopisać,kumpel przyniósł swojego laptopa z XP ,rozszerzenie cisco i też nie mógł się połączyć.
-
kris
-
Illuminati75
Pytanie do znawców tematu, jeśli chodzi o technologię WiFi.
Dlaczego nie mogę zalogować się do routera przedstawionego na screenie? Mam kartę z wyższej półki (obsługuje b/g i inne czary mary), antenę 19dB dookolną itd. Jak widać, JRBNet leci bez żadnych zabezpieczeń więc w czym może tkwić problem?
Dlaczego nie mogę zalogować się do routera przedstawionego na screenie? Mam kartę z wyższej półki (obsługuje b/g i inne czary mary), antenę 19dB dookolną itd. Jak widać, JRBNet leci bez żadnych zabezpieczeń więc w czym może tkwić problem?
- Załączniki
-
- WiFi.jpg (61.65 KiB) Przejrzano 86 razy