auto wylaczylo sie podczas jazdy
Moderator: Moderatorzy
jest dobrze naciagniety pasek jest okJamszoł pisze:Piter sprawdź czy nie jest za luźny
[ Dodano: Nie 30 Maj, 2010 ]
dzis sprawdzilem po wlozeniu aku miernikiem napiecie czy ladowanie ale zgodnie tak jak mi pisaliscie i tak kontrolka ladowania zaswiecila sie i zgasla w momencie uruchomienia silnika. na zgaszonych swiatlach 12,38 na wlaczonych 12,10 na obrotach wyszych nie zaleznie czy na wlaczonych czy nie to cyferki opadaly o 10 czyli 12,38 a na obrotach wyszych 12,28 i co mnie zdziwilo akumulator mam 60AH a chyba powinien byc mniejszy?
piter
on mi odpalal dzis tyle ze z tego co ja sie domyslam to ze nie ma ladowania i zabiera prad z aku az do momentu takiego ze nie moge go zapalic ponownie jak chce gdzies jechac.tylko slychac cykaniekris2629 pisze:Weż naładuj aku ,podłącz i odpal,powinien odburzyć,ładowanie to inny problem.
Ładowanie nie ma nic wspólnego z odpaleniem auta.
piter
tutaj masz zapożyczone z innego forum:
![]()
odkręcone szczotki, klucz 5,5 mm
odkręcone szpilki (klucz 8 ), rozdzielony alternator (młotek)
odkręcona druga strona (klucze 10, 7, 5,5 oraz kombinerki, śrubokręt płaski), na zdjęciu uzwojenie i mostek prostowniczy, które są połączone w 3 miejscach
inne ujęcie uzwojenia i mostka, do rozmontowania potrzebna lutownica
sam mostek bez uzwojenia (tych śrubek nie trzeba odkręcać)
pomierzyłem diody (po kolei od żółtego kabelka) i wyszło:
najpierw te czarne 3 w 1 : 687 , 1140, 705. Kierunek przewodzenia od uzwojeń do kabelka diody połączone z górą: 536, 560, 566. Kierunek od uzwojenia do góry(tego paska, w który włożone są diody) diody połączone z dołem: 554, 600, 572. Kierunek od dołu do uzwojenia.
inny widok mostka (tu właśnie jest góra i dół)
ten akurat jest Magneti Marelli, a bosch może podobny.
![]()
inne zdjęcie szczotkotrzymacza z wypadniętą szczotką. linka, która łączyła szczotkę z ta blaszką, która teraz jest odgięta. zmęczyła się za bardzo i padła.![]()