od początku zakupienia lodówki nie działa klakson z prawej strony kiery a jest tam znaczek klaksona. to normalka czy awaria? a jeżeli awaria to co tam może być i jak to naprawić?
Moderator: Moderatorzy
I prawidłowocombiasty-86 pisze:u mnie przy klaksonie jest tylko jeden kabelek i nie wiem czy masowy czy sygnał... nie miałem okazji sprawdzic a co najlepsze leżałem pod zderzakiem i tego drógiego kabla nie znalazłem..
Może psiknij WD-40 na te śruby i czekaj pół dnia...Problem natomiast pojawił się inny. A mianowicie - nie mogę odkręcić śrób mocujących klakson. ani tej przy trąbce, ani tej wkręconej w pas przedni. Są tak zardzewiałe, że zkruszały i się zrobiły okrągłe...
To dziwne bo u mnie klakson ma 2 wtyki na te wsówki...Albercik pisze:I prawidłowocombiasty-86 pisze:u mnie przy klaksonie jest tylko jeden kabelek i nie wiem czy masowy czy sygnał... nie miałem okazji sprawdzic a co najlepsze leżałem pod zderzakiem i tego drógiego kabla nie znalazłem..u mnie w mk7 jest dokładnie tak samo. tym kabelkiem idzie +12V, a masa jest z karoserii przez tą blachę, do której jest przykręcone