coastbasse pisze:33 Czujnik temperatury chłodziwa, zbyt niskie napięcie.
coastbasse pisze:18 Niskie napięcie akumulatora, sprawdzić / lub naładować akumulator
coastbasse pisze:82 Elektroniczny przepływomierz spalin, napięcie poniżej minimum
bobek pisze:ja bym bardziej na krokowy stawiał
Panowie - brawo jesteście super mechanikami - życzę powodzenia w rebelowaniu przy "krokowym"
koledze z forum coś szumi z przodu przy kole - może to też krokowy ?
No i niech nie zapomną jeszcze o odpięciu akumulatora na co najmniej 17 minut. A najlepiej podłączyć na chwilę odwrotnie, wtedy prąd szybciej ucieknie z komputera.
Jamszoł, ale ja nie wierze w testy diagnostyczne robione home made i to jeszcze pierwszy raz ja z moimi fordami radze sobie pardzo dobrze a i nikt jeszcze nie płakal jak odemnie wyjezdzał...
bobek, a jak myslisz czym sie różni test diodą robiony w domu w essie MkV od testu robionego w tym samym samochodzie w ASO? Ja cie uświadomię - różni sie tym że ty sam patrzysz jak mruga dioda i zapisujesz sobie a potem odczytujesz kod a w ASO maja do tego sprzęt który czyta te same impulsy i zamiast pokazywać miganie podaja od razy nr kodu. Skoro więc bazuja na tym samym źródle to czy wyniki moga mieć inna ważność? Oczywiście, jak sobie zrobisz tester z dioda która ledwie pokazuje zmiane stanu to sie nie dziwię że moga byc problemy ze zczytaniem ale komunikat diagnostyczny wysyłany przez silnik jest taki sam. I tak samo przy teście robionym w ASO komunikat błędu czujnika tlenu nie musi oznaczac awarii sondy lambda czy innego czujnika ale np. niekontaktująca wtyczkę.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"