falują obroty

Moderator: Moderatorzy

monikakornik

Post autor: monikakornik »

Jamszoł, Dzięki za podpowiedź.Jutro to zrobię.Bo strasznie na luzie szaleje.Nie da się jeździć,jakby miało rozwalić silnik.Napiszę jaka była reakcja. :grin:
monikakornik

Kupiłam czujnik położenia przepustnicy.Potem zamieniłam silnik krokowy z innego forda,zresetowałam.Dalej to samo.Może jest silniejszy,ale dalej szarpie.Kurcze po ciemku zauważyłam,że nie na kablach WN,ale w środku kabli widać iskierki.Wiem,że iskry skaczą po wierzchu,a u mnie w środku kabli i to nie duże.Czy tak ma być.Dodam,że kable mają ok 4 miesięcy. :roll:
monikakornik

Pomocy... :?:
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

na kablach nic nie powinno iskrzyć - w ogóle jak ty w środku kabla iskry zobaczyłaś? Znaczy że zewnętrzny silikon jest poprzerywany?
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

W środku czyli ? w środkowej części pewnie ?
Jak iskry skaczą , to przewody WN do wymiany i nie kupuj chłamu za 20 czy 30 zeta - kup NGK lub Motorcrafty
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Awatar użytkownika
bodzio82

Post autor: bodzio82 »

MONIKA KORNIK a to wielopunkt czy jednopunktowy wtrysk? jesli masz klopoty z obrotami to moze regulator ciisnienia paliwa padł(wielopunktowy wtrysk) tzn mebrana poszla w srodku i leje benzyne do kolektora .Od regulatora wychodzi taki przewod podcisienie do kolektora ssacego sciagnij wezyk i zobacz czy paliwo nie idzie przez niego jak idzie to regulator do wymiany i obroty dlatego faluja
Awatar użytkownika
kupiec
Pojemność: 1600
Rocznik: 2005
Generacja: Inny samochód
Kontakt:

Post autor: kupiec »

a ktoś tu pisał kiedyś że powodem falujących obrotów było wadliwe odpowietrzenie skrzyni korbowej. może to to?
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
monikakornik

Kochani .....To ja monikakornik.Chciałabym podziękować za cierpliwość.Za Wasze cenne rady.Jesteście super.Mój Fordzik to jedno punkt.Jestem szczęśliwa.Właśnie dzisiaj trafiłam co jest samochodzikowi. iKable ok.Nie pomyślałabym nigdy,że nówki świece mają przebicie.Kupiłam MOTOKRAFTY I działa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jedzie jak burza.ZERO SZARPANIA,CZYSTO,aż dziwnie. Buziaczki dla wszystkich ;)
Awatar użytkownika
kupiec
Pojemność: 1600
Rocznik: 2005
Generacja: Inny samochód
Kontakt:

Post autor: kupiec »

monikakornik pisze:Buziaczki dla wszystkich ;)
:oops:
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
ODPOWIEDZ