falują obroty
Moderator: Moderatorzy
-
-
Kupiłam czujnik położenia przepustnicy.Potem zamieniłam silnik krokowy z innego forda,zresetowałam.Dalej to samo.Może jest silniejszy,ale dalej szarpie.Kurcze po ciemku zauważyłam,że nie na kablach WN,ale w środku kabli widać iskierki.Wiem,że iskry skaczą po wierzchu,a u mnie w środku kabli i to nie duże.Czy tak ma być.Dodam,że kable mają ok 4 miesięcy. 

-
MONIKA KORNIK a to wielopunkt czy jednopunktowy wtrysk? jesli masz klopoty z obrotami to moze regulator ciisnienia paliwa padł(wielopunktowy wtrysk) tzn mebrana poszla w srodku i leje benzyne do kolektora .Od regulatora wychodzi taki przewod podcisienie do kolektora ssacego sciagnij wezyk i zobacz czy paliwo nie idzie przez niego jak idzie to regulator do wymiany i obroty dlatego faluja
-
Kochani .....To ja monikakornik.Chciałabym podziękować za cierpliwość.Za Wasze cenne rady.Jesteście super.Mój Fordzik to jedno punkt.Jestem szczęśliwa.Właśnie dzisiaj trafiłam co jest samochodzikowi. iKable ok.Nie pomyślałabym nigdy,że nówki świece mają przebicie.Kupiłam MOTOKRAFTY I działa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jedzie jak burza.ZERO SZARPANIA,CZYSTO,aż dziwnie. Buziaczki dla wszystkich