Ogólnie jak sie wsadzi ostre walki do silnika to trzeba juz tankowac lepsze paliwko aby wyeliminowac stukowe
WYSOKOOKTANOWE BENY - Wrazenia i opinie
Moderator: Moderatorzy
-
mikruss
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
ja tankuje na BP ON ulitimate czy jak się to pisze i na SHELLu Vpower i powiem tak:
silnik pracuje lepiej i spalanie na trasie jest mniejsze. a jak wyprzedzam i redukcje na 4 dam przy 120 to ciągnie pieknie.
silnik pracuje lepiej i spalanie na trasie jest mniejsze. a jak wyprzedzam i redukcje na 4 dam przy 120 to ciągnie pieknie.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
Jeśli chodzi o silniki diesla to powiem tylko co mój ojciec powtarza (jeżdzi chyba 6 rok, Daewoo Musso z 2.9 TDI) : 'zwykly ON to rzepak, na rzepaku to nie jest jazda' dlatego tankuje tylko paliwa premium - BP Ultimate, Shell VPower, i jak musi - Verva.
Jezdzilem tym autem wiele razy i roznica in plus jest widoczna golym okiem zarowno pod wzgledem parametrow jazdy jak i spalania.
Takze dla silnikow diesla sprawa jest oczywista.
Jezdzilem tym autem wiele razy i roznica in plus jest widoczna golym okiem zarowno pod wzgledem parametrow jazdy jak i spalania.
Takze dla silnikow diesla sprawa jest oczywista.
Jest: Civic Sedan 6Gen VTi
Były: MKV RS2000, MKVI CLX 1.6 16v, MKIV Ghia 1.4 '89, MKIV XR3i '90 1.6 KE-Jetronic
Były: MKV RS2000, MKVI CLX 1.6 16v, MKIV Ghia 1.4 '89, MKIV XR3i '90 1.6 KE-Jetronic
-
walet90
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Kontakt:
walet90, nie w twoim silniku o standardowym stopnia sprężania, zwłaszcza że wyższa liczba oktanowa zmniejsza ryzyko spalania stukowego a nie zwiększa
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Kontakt:
fachowo po "polskiemu" to korektor liczby oktanowej paliwa, co już w tym temacie napisano 
ale nie wykluczam że ktoś sobie tak przełożył ichniejszą terminologię
ale nie wykluczam że ktoś sobie tak przełożył ichniejszą terminologię
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi