mam do roboty progi z powodu rudej i dziury przez nią zrobionej. Myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie wymiana całych progów na nowe w związku z czym mam problem bo nie wiem jakie kupić.
1. Czy wszystkie progi do mojego rocznika (97) niezależnie od budy będą pasować, czy profil będzie taki sam?
2. Kupić progi z czarnej blachy czy ocynkowane?
3. Czy przy demontowaniu starych progów trzeba też zdejmować błotniki (czy progi są czymś przymocowane pod tym małym kawałkiem błotnika co jest na wysokości progu)?
4. Czy trzeba zdejmować drzwi?
5. Czy przy zdejmowaniu starych progów wystarczy tylko rozwiercić zgrzewy czy trzeba coś jeszcze zrobić?
6. Przy montażu nowych będzie trzeba coś więcej jeszcze demontować oprócz wiązek idących przy krawędziach i innych znajdujących się tam plastików?
7. Czy nowe progi są całą długością bocznej karoserii czy tylko ich częścią, jeśli częścią to gdzie się one kończą? (proszę o zaznaczenie na zdjęciu ich końca)

Tak wyglądają obecne progi (lewa strona, prawa jest w dobrym stanie ale jak już coś robić to z jednej i z drugiej żeby był spokój):