tłumik za katalizator???

Moderator: Moderatorzy

tom_1612

tłumik za katalizator???

Post autor: tom_1612 »

witam wszystkich. w mojej fordzinie z dnia na dzień zaczął pierdzieć wydech, przepuszcza na łączeniach katalizatora z resztą układu wydechowego i to na obu końcach, znalazłem na alledro'go taki zamiennik: http://moto.allegro.pl/item889116973_tl ... zelka.html
biorąc pod uwagę że u mnie kat już dawno jest wypukany i wysypany, to warto chyba zainwestować w takie coś, co myślicie? w moim przypadku nie powinno to wpłynąć w żaden sposób na pracę silnika, prawda? Z góry dzięki za podpowiedzi, o ile takowe będą :mrgreen:
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

na samą nie powinno wpłynąć.
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
everlast

Post autor: everlast »

brak kata kilka PS w dół, ja osobiście wróciłem do katalizatora w swoim RS, bo ma ładniejsze mruczenie i wykres na hamowni pokazał 5PS więcej z katalizatorem :smile:
Ale pamiętaj, ze to RS i w twoim przypadku po założeniu równie dobrze może ci moc spaść :roll:
Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

everlast pisze:wykres na hamowni pokazał 5PS więce
prawdopodobnie masz 2 sondy lamda, na podstawie sygnału z drugiej sondy za katem z powodu braku kata mieszanka byla zbyt bogata i komputer zubażał mieszanke
Awatar użytkownika
Ven

Post autor: Ven »

cidzej pisze:
everlast pisze:wykres na hamowni pokazał 5PS więce
prawdopodobnie masz 2 sondy lamda, na podstawie sygnału z drugiej sondy za katem z powodu braku kata mieszanka byla zbyt bogata i komputer zubażał mieszanke
RS za katem nie ma sondy. Obie sa na kolektorze wylotowym(4>2x>1>kat).
Jest: Civic Sedan 6Gen VTi
Były: MKV RS2000, MKVI CLX 1.6 16v, MKIV Ghia 1.4 '89, MKIV XR3i '90 1.6 KE-Jetronic
ODPOWIEDZ