odgłosy piszczenia 1,6 16v
Moderator: Moderatorzy
odgłosy piszczenia 1,6 16v
Witam Jestem świeżym posiadaczem mk7 1,6 16v. mam pewien problem z okolic rozrządu lub wspomagania dochodzą czasami odgłosy jakby piszczenia , pojawia ssie to czasami i wmiare obrotów wzrasta, dodam rozrząd wymieniłem z pompą. Czy miał ktoś podobny przypadek? Prosze o radę.
Myszy! na 100% myszy!! I pewnie to będą myszy eskortówki - rasa angielska, piszczy nie jak nasze polskie pii piii piii (a jak nikt nie słyszy, to im echo dopowiada erdolę erdolę...), tylko weee weee, albo meee meee - zależnie od pochodzenia. Na pewno też nie są to myszy oplówki, które jak to niemieckie plemię, popiskuje zupełnie inaczej od reszty. Niektórzy twierdzą, że wyraźnie da się w tym pisku słyszeć heil heil i dziwnie im wtedy prawa łapka lata... Ale twoim problemem są na pewno myszy!!
Ostatnio zmieniony 25 lis 2009, 21:01 przez Blazey, łącznie zmieniany 1 raz.
- leszek
- Pojemność: 1500
- Rocznik: 2018
- Generacja: MK1
- Nadwozie: Inne
Wymień pasek jak jak radził kolega Mucka 13. Wyeliminujesz najprawdopodobniejszą przyczynę.przemoania pisze:pewien problem z okolic rozrządu lub wspomagania dochodzą czasami odgłosy jakby piszczenia , pojawia ssie to czasami i wmiare obrotów wzrasta, dodam rozrząd wymieniłem z pompą.
Dlaczego nie dziwi mnie Twój post.....Blazey pisze:Myszy! na 100% myszy!! I pewnie to będą myszy eskortówki -

Rozumiem frustrację przy takich ogólnikowych pytaniach, ale prosze Cię o powstrzymania sie na przyszłość od podobnych uwag !!!!!!

Podczas, gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować 

- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Czy pisk jest zaraz po odpaleniu woza głośniejszy lub przy skręceniu kierą do oporu - jeśli tak , to pasek wieloklinowy do wymiany.
Jesteś nowy i pewnie nie znajdziesz - więc się powtórzę ..
Weź strzykawkę , zassaj do niej wody , w momencie piszczenia podnieś maskę do gory i polek pasek - ale od strony rowków , nie od płaskiej strony.
jeśli w ulamku sekundy pisk ucichnie - to pasek do wymiany.
Jesteś nowy i pewnie nie znajdziesz - więc się powtórzę ..
Weź strzykawkę , zassaj do niej wody , w momencie piszczenia podnieś maskę do gory i polek pasek - ale od strony rowków , nie od płaskiej strony.
jeśli w ulamku sekundy pisk ucichnie - to pasek do wymiany.
W MK7 nie da się podciągnąć paska - koło napinacza naciąga "automatycznie"a wszystkie koła pozostałe są na sztywno (altek , pompa wody, pompa wspomagania , kompresor klimy)Mucka13 pisze:Sprawdz czy nie jest luźny, ewentualnie podciągnij go troche
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]