eskort benzyna 1.3
Moderator: Moderatorzy
eskort benzyna 1.3
witam poszukuję instukcji podłączenia gaźnika webera z jednopunktowym wtryskiem paliwa eskort 1.3. z 92 roku.Jeśli ktoś posiada coś takiego to będę wdzięczny za przesłanie mi na meila (adam3171@interia.pl)może jakieś zdjęci,po przekładce silnika nie wiem który to był wężyk od powrotu paliwa i terz mi go zalewa.Pozdrawiam Adam.
Daj jakieś foto tego gaźnika na wtrysku.adam3171 pisze:gaźnika webera z jednopunktowym wtryskiem paliwa
A niech tam, znalazłem jakiś schemat, tylko nie wiem, czy jest to jednopunktowy.... ten gaźnik.
Dawno mi się nie zdarzyło, abym 2x posta zmieniał.
"WTRYSKOWY JEDNOPUNKTOWY UKŁAD ZASILANIA
Silnik 1,3 dm3 typu J6A wyposażono w jednopunktowy wtryskowy układ zasilania (Weber CFI) zintegrowany z układem zapłonowym w ramach wspólnego systemu sterowania silnika, zaś w układzie wylotowym zastosowano katalizator spalin (rys. D.17).
Układ wtryskowy jest układem wtrysku impulsowego (nieciągłego), niskiego ciśnienia o jednym wtryskiwaczu, sterowany przez elektroniczne urządzenie sterujące EEC IV w układzie typu „ciśnienie-prędkość".
Układ wtryskowy współpracuje z sondą lambda, umieszczoną na początku układu wylotowego przed katalizatorem. Jej sygnały umożliwiają optymalizację składu mieszanki. Silnik musi być zasilany benzyną bezołowiową."
Chłopie, to czego Ty w końcu szukasz?
- Załączniki
-
- Schowek02.jpg (64.93 KiB) Przejrzano 2124 razy
Ostatnio zmieniony 13 paź 2009, 22:10 przez darcun4, łącznie zmieniany 2 razy.