eskort benzyna 1.3

Moderator: Moderatorzy

adam3171

eskort benzyna 1.3

Post autor: adam3171 »

witam poszukuję instukcji podłączenia gaźnika webera z jednopunktowym wtryskiem paliwa eskort 1.3. z 92 roku.Jeśli ktoś posiada coś takiego to będę wdzięczny za przesłanie mi na meila (adam3171@interia.pl)może jakieś zdjęci,po przekładce silnika nie wiem który to był wężyk od powrotu paliwa i terz mi go zalewa.Pozdrawiam Adam.
Blazey

Post autor: Blazey »

A co to jest "gaźnik z jednopunktowym wtryskiem paliwa"?
Awatar użytkownika
darcun4

Post autor: darcun4 »

adam3171 pisze:gaźnika webera z jednopunktowym wtryskiem paliwa
Daj jakieś foto tego gaźnika na wtrysku.
A niech tam, znalazłem jakiś schemat, tylko nie wiem, czy jest to jednopunktowy.... ten gaźnik.
Dawno mi się nie zdarzyło, abym 2x posta zmieniał.
"WTRYSKOWY JEDNOPUNKTOWY UKŁAD ZASILANIA

Silnik 1,3 dm3 typu J6A wyposażono w jednopunktowy wtryskowy układ zasilania (Weber CFI) zintegrowany z układem zapłonowym w ramach wspólnego systemu sterowania silnika, zaś w układzie wylotowym zastosowano katalizator spalin (rys. D.17).

Układ wtryskowy jest układem wtrysku impulsowego (nieciągłego), niskiego ciśnienia o jednym wtryskiwaczu, sterowany przez elektroniczne urządzenie sterujące EEC IV w układzie typu „ciśnienie-prędkość".

Układ wtryskowy współpracuje z sondą lambda, umieszczoną na początku układu wylotowego przed katalizatorem. Jej sygnały umożliwiają optymalizację składu mieszanki. Silnik musi być zasilany benzyną bezołowiową."
Chłopie, to czego Ty w końcu szukasz?
Załączniki
Schowek02.jpg
Schowek02.jpg (64.93 KiB) Przejrzano 2124 razy
Ostatnio zmieniony 13 paź 2009, 22:10 przez darcun4, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

to pewnie zwykły wtrysk jednopunktowy tyle że (jak w wiekszości) na obudowie pisze "weber" ;)
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
adam3171

weber,zwykły gaźnik(nazwa producenta)jednopunktowy wtrysk paliwa to jest nic innego jak elektroniczne podanie paliwa do zwykłego gaźnika a może tyle skomplikować, zdjęcia nie posiadam
Awatar użytkownika
darcun4

adam3171 pisze:zwykły gaźnik(nazwa producenta)jednopunktowy wtrysk paliwa to jest nic innego jak elektroniczne podanie paliwa do zwykłego gaźnika
No tera to żeś mi całkiem wszystko pomienszał. Takiego ustrojstwa, to pewnie nie znajde.
adam3171

to jest dokładnie ten gaźnik jak na załączonym rysunku, z tym że wiele mi to niepomaga gdyż nie ma tam opisu podłączenia przewodów zasilających paliwo i etc. dzięki
Awatar użytkownika
darcun4

adam3171, czy Ty może mówisz o zespole wtryskowym? Czy faktycznie o gaźniku?
P.S.
Znalazłem jeszcze coś takiego.Może Ci się przyda.
A tak w ogóle, to witam na forum :razz:
Załączniki
Schowek023.jpg
Schowek023.jpg (89.05 KiB) Przejrzano 2121 razy
adam3171

dzięki Darkun4 to był pierwszy obrazek który odzwierciedla mój gaźnik do tego było by potrzebne zdjęcie lub opis podłączenia węży i wężyków do niego gdybyś był w posiadaniu czegoś takiego to by mi pomogło a może wiesz gdzie mogę znaleźdź e-katalog forda eskorta z benzyny z 92?pozdrawiam
Awatar użytkownika
darcun4

adam3171 pisze:a może wiesz gdzie mogę znaleźdź e-katalog forda eskorta z benzyny z 92?
Google Twoim przyjacielem ;)
ODPOWIEDZ