wymiana paska rozrządu 1.4 efi

Moderator: Moderatorzy

roquo

wymiana paska rozrządu 1.4 efi

Post autor: roquo »

Witam.
Chciałbym się dowiedzieć czy wogóle można gdzieś dostać spręrzynę napinacza paska rozrządu bo kupiłem i pasek i napinacz i tego nie było a w książce jest napisane że jest ona dostarczona wraz z paskiem rozrządu i bez niej nie napne paska....a przyrządu do kontroli naciągu niestety nie mam.... A jesli istnieje jakaś inna mozliwość to prosił bym o jakąś podpowiedz.
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

Cóż... większość znanych mi mechaników napina na tzw. "czuja". Sam tak napinałem u siebie. Natomiast o sprężyne to musisz sie chyba w ASO dopytac - nie powinna być droga o ile jest w ogóle dostępna.
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
roquo

na czuja to tak żeby po napięciu pasek na jego długiej stronie(na przeciw napinacza i poąpy) można było obrucić ok.90 stopni tak?
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

nie wiem ile stopni ma sie dać obrócić. Taka opinię o tych 90 też słyszałem ale nie pamiętam czy to się odnosiło do paska rozrządu. Ja napinałem po prostu tak aby.... był wg. mnie dobrze napięty :mrgreen: I tu jestem w kropce bo spróbuj to "wg. mnie dobrze napięty" przełożyć na jakieś mierzalne wartości :mrgreen: :mrgreen:
Może poszukaj tej sprężyny w ASO albo poproś o kontrolę napięcia jakiegoś mechanika.... będzie pewniej
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
roquo

Nie nie będe jeździł z tym do mechanika,poradze sobie,wiem o co chodzi,tylko mi ta serwisuwka w głowie namieszała tak czy siak dzięi
ODPOWIEDZ