wentylator chlodnicy
Moderator: Moderatorzy
wentylator chlodnicy
mam takie pytanko jak zrobic zeby wentylator od chlodnicy zrobic na przelacznik ktory byl by umieszczony w srodku auta gdzie co i jak zrobic gdzie sie podlaczyl zeby np kiedy bede chcial zeby go wlaczac np na postoju na zgaszonym zaplonie lub podczas jazdy po wlaczeniu przelacznika dzialal czaly czas
wie ktos jak to zrobic?jesli tak to lopatologicznie prosze jak to zrobic co i jak:D

- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Musisz dorwać się do czujnika załączającego wentylator - pociągnąć kabelek z kabla dochodzącego do czujnika do kabiny - podpiąć go do pstryczka i z powrotem od pstryczka dojechać do drugiego kabla przy czujniku.
W ten sposób omijasz czujnik ale całe twoje sidła są zapezpieczone orginalnym bezpiecznikiem.
A bezpiecznik nie jest mały bo ma 50A
W ten sposób omijasz czujnik ale całe twoje sidła są zapezpieczone orginalnym bezpiecznikiem.
A bezpiecznik nie jest mały bo ma 50A
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Ochłodzisz tylko chłodnicę - silnika nie.dre$uXR3i pisze:a po drugie jak zgasze zaplon np na postoju to mi wentylator sie wylancza i chlodzenia nie ma
Jak sprawdzić , który to czujnik ? - zdejmnij wtyczkę z czujnika , zewrzyj na krótko przewody - jak trafisz na ten właściwy , to wentylator się załączy.
czujników masz 3 - naprowadzi cię na nie zdjęcie w dziale elektrycznym - temat wygląd czujników ... - oczywiście , trochę będzie to się różnić , bo zdjęcia z MK7 ale to już coś.
Niestety ubolewam nad tym , prosiłem wszystkich w pierwszym poscie aby robili zdjcia i wstawiali - niestety do dziś w zasadzie nie ma odzewu, są tylko czujniki z mojego wozu.
Możliwe , że wszyscy mają MK7 i to przez to

Jeszcze jedno - zanim po napisaniu postu klikniesz "wyślij" - sprawdź co napisałeś .
Ja jestem dysortografem ale to co Ty tu wstawiasz , to już normalnie przejazd po bandzie.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
- cidzej
- Pojemność: 1400
- Rocznik: 1996
- Generacja: MK7
- Nadwozie: Cabrio
a co ty dresiu masz za silnik ?? w 1.4 czujnik siedzi w obudowie termostatu kolor niebieski. co do dodatkowego wlacznika to wystarczy ze podepniesz do tych 2 kabli, ktore wchodza do wtyczki od czujnika, przelacznik (pamietaj zeby wytrzymywal co najmniej 30A !!!! lub podlacz przez przekaznik) który w momencie wlaczenia zwiera te dwa przewody ze soba
wentylator bedzie sie wlaczal wtedy kiedy bedziesz tego potrzebowal a jak wylaczysz przelacznik to bedzie sie wlaczal tak jak zwykle, przy uzyciu czujnika