Stuki w tylnim zawieszniu

Moderator: Moderatorzy

lukasz

Stuki w tylnim zawieszniu

Post autor: lukasz »

Mam problem. niedawno wymienilem w moim kombi dwie tylnie sprezyny ponieważ stare popsrostu pekly. Wymienilem dwie sztuki, wszystko jest ok wysoko siedzi i jest dosc twardo ale co mnie niepokoi to metaliczen stuki podczas przejezdzania po wiekszych nierunowsciach tak jakby ktos lomem w podwozie walnał. Czy to ma zwiazek ze zlym zamontowaniem spreżyn czy moze amorkami ktore pozostaly stare albo cos jescze innego ??? Ten dzwiek nie brzmi zbyt milo i sprawia wrazenia jakby kolo sie urywalo :( aha jednoczesnie ze sprezynami wymienili mi lożyska ale to raczej nie ma nic do tego.....
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

tuleje metalowo-gumowe (silentblocki) tylnej belki do wymiany
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Blazey

Post autor: Blazey »

Auto na podnośnik (taki, co łapie za podwozie, nie za koła). Łom w rękę, albo nawet nie i poszarpać tylną belką. Od razu zauważysz w czym problem. Tak, jak stoi wyżej - tuleje na 99%.
lukasz

ok sprawdze to. DZIEKI za pomoc !!

P.S dziwne bylo tylko to ze przed wymiana sprezyn tego nie bylo....
lukasz

To jednak nie to ...tulejki wymienione a nadal wali.....zostalt tylko amorki i odboje....?????
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

lukasz pisze:To jednak nie to ...tulejki wymienione a nadal wali.....zostalt tylko amorki i odboje....?????
a nie zauważyłeś jak na zakrętach ostrzej branych tył ci "uskakuje"? Zwłaszcza przy dohamowaniu w łuku. Jeśli tak to amory - u mnie też po wymianie sprężyn szybko wyszedł stan faktyczny amorów chociaż na przeglądzie wykazywały pod 70% skuteczności i nawet dobrze się prowadziło... Dlatego temu sprawdzaniu amorów w stacji diagnostycznej nie wierzę już dawno ;)
Spróbuj starym gospodarskim sposobem przydusić z tyłu auto i szybko puścić - powinien się podnieść do właściwej wysokości bez jakichś dodatkowych bujań ;)
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
lukasz

Powiem ci ze ostatno jakos dziwnie mi sie jezdzi ale myslalem ze to efekt tego ze na codzien jezdze sluzbowym Partnerem....ale teraz to mi dałęs do myslenia....I'll check it out :)
ODPOWIEDZ