elektryczne szyby

Moderator: Moderatorzy

gresanex

elektryczne szyby

Post autor: gresanex »

witam. mam dorobiony silniczek do szyby bocznej. naped na mechanizm opuszczania szyby przenoszony jest linka z zebami ktora mi sie zerwala. gdzie moge kupic taka linke?
Awatar użytkownika
Mrowa

Post autor: Mrowa »

sprawdzilbym allegro no i pobliskie sklpey z czesciami
If you're like us, calling all riders, roll up beside us, no place to hide us,
all freedom fighters, let's unite us, switch on your nitrous and...let's.. go...

nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj pal ruszaj..
gresanex

Post autor: gresanex »

dzieki poszukam
Awatar użytkownika
kupiec
Pojemność: 1600
Rocznik: 2005
Generacja: Inny samochód
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: kupiec »

i jeszcze złomowiska. tam można wiele ciekawych bajerów wytargać.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
monets

Post autor: monets »

witam mam pytanie co to za wiazki? z jednej rozgaleziaja sie na dwie nstepujece <sorry za jakosc zdjecia wlasnie je zrobilem :P
Załączniki
ABCD0003.JPG
ABCD0002.JPG
neosystem

Post autor: neosystem »

dwa wyjścia takie same? przy skrzyni biegów? to może do sterowania szybami... :?:
monets

tez tak mysle tylko ze on nie ma el.szyb nawet centrala nie ma ;/
neosystem

ale to nie zależy od tego co ma tylko jakie wiązki montowali, w zależności od marki albo ładowali uniwersalne do wszystkiego albo lecieli po kosztach i wiązki były zależne od wyposażenia...
monets

jutro obczaje dokad idzie ta wiazka ... jesli by to rzeczywiscie byly el.szyby to tylko w drzwi musialbym wrzucic silniczki ta?
neosystem

mniej więcej... jeśli tak to w drzwiach będziesz musiał przerobić końcówkę wiązki no i dokupić sterownik szyb...
Blazey

Post autor: Blazey »

:neosystem - jaki sterownik? Tam był moduł całkowitego otwarcia szyby kierowcy po jednorazowym naciśnięciu przycisku. I też nie jestem pewien, czy w każdej wersji to było. Szyba pasażera chodzi w pierwotnym obwodzie.
Jeśli wtyczki czarna i niebieska, takie same, to wiązka od szyb. Jeśli w aucie jest wiązka, to kończy to może się ona kończyć zarówno przy drzwiach, jak i przy skrzynce bezpiecznikowej. Na dzień dobry włóż bezpiecznik w gniazdo, bo go pewnie nie ma i sprawdź zasilania na kostkach. Tam dochodzi masa: podświetlenie po stacyjce, zasilanie główne i po dwa wyjścia na silniki w każdej wtyczce.
Jeśli masz to szczęście i przewody masz doprowadzone do przelotek drzwiowych, to pozostanie ci jedynie uzupełnić drzwi o silniki i o instalację do nich.
monets

spoko jutro sprawdze i jak cos bede pokazywal zdjeciami co i jak ok? a jak z centralem ? bop bede bral dawce z centralem ....
Blazey

Ale co z centralnym? Już było o tym. Przekładasz oryginalne siłowniki. Centralki sterującej brak (przy zamykaniu z kluczyka). Ewentualnie jakiś radiosterownik. Można założyć każdy uniwersalny. Jeśli nie ma centrala, to do tylnych drzwi brak przelotów gumowych. Trzeba dorobić. Jak to golas, to może też nie być krańcówek w tylnych drzwiach. Przy okazji zakładania centralnego, polecam dołożyć.
monets

Halo on ma 3 drzwi :P wiec nie wiem musze tapierke drzwi zdjac i z lookac :P
Blazey

To krańcówki będą. A drzwi nie masz co rozbierać. Od razu ci powiem, że nie ma w nich instalacji do centralnego i szyb. Wiązka może być uniwersalna dla wszystkich modeli. Ale drzwi już będą puste.
ODPOWIEDZ