Pozdrawiam i proszę o porady bo po zobaczeniu tych świec się załamałem

Moderator: Moderatorzy
Zg0dusi3k pisze:essi zostawia na ciepłym silniku plamę oleju po prawej stronie
Te dwie rzeczy jak dla mnie oznaczają kłopoty z pompą wodyZg0dusi3k pisze:Silnik mocno się nagrzewa, praktycznie cały czas jest przy czerwonym kwadraciku
Zg0dusi3k pisze:Natomiast świece zalewały się przez zużytą uszczelkę pod pokrywą zaworów i także została wymieniona
Z tego powodu żeczywiście przez jakiś czas obserwuj świece.jamszoł pisze:Olej na świecach to jest wyciek oleju pod uszczelką pokrywy zaworowej.
Pytanie czemu - możliwe , że silnik ma duże przedmuchy i poprostu wypluwa olej górą.
po mojemu to normalna reklamacja na usługe. przed naprawą było dobrze a teraz kapa.Zg0dusi3k pisze:Natomiast prawdopodobnie przy wymianie tego czujnika dmuchawy chłodnicy coś pokopali przy elektryce, ponieważ przy włączonych światłach mijania świeci się i lewa lampa i lewy kierunkowskazjeszcze przy włącznie innych świateł (nie pamiętam jakich) i włączeniu kierunków zaczyna chodzić silniczek od regulacji wysokości świateł i przestały działać długie światła
Sprawdzałem wszystko kilka dni przed pojechaniem do mechanika i wszystko było cacy
Ktoś wie co to może być nie tak?