Alarm w essim 94 r wariuje

Moderator: Moderatorzy

Artemis

Alarm w essim 94 r wariuje

Post autor: Artemis »

Mam leciutki problem
Mam essiego cabrio- centralny zamek z alarmem.
wszystko jest podlączone pod alarm- tylna klapa, drzwi, a nawet schowek.
oczywiście po zamknięciu nawet z otwartym dachem od środka nie da się otworzyć.
ostatnio po zamknięciu schowka włączył się alarm. otworzyłem schowek przestał wyć. ale niestety już jak próbowałem odpalić to ani drgnął- alarm odłaczył zasilanie do stacyjki- co teraz- nie włącza alarmu jak powinien i nie moge go odpalić:/
pomocy pomocy pomocy
moje nogi nie wytrzymają komunikacji miejskiej;)
ELpYndoL

Post autor: ELpYndoL »

jak sam piszesz nalezy szukac przyczyn w czujniku schowka mysle ze tam jest problem . pewnie zadko uzywany czujnik sie zastał i teraz robi to co robi czyli wzbudz impuls i alarm działa jak nalezy ;) czyli blokuje .
popatrz na ten czujniczek mysle ze to on jest winien całej tej akcji ;)
Artemis

tak zgadza się tylko ostatnio dużo używałem tego schowka i pytanie czy ten czujnik który tam jest- tzn w zapadce zamka czy on jest odpowiedzialny? bo jak wkładam sam kluczyk już mi zaczyna tak jakby na sekunde się włączać alarm. i tak samo było z zamykaniem drzwi i odpalaniem- jak włożyłem kluczyk włączał się na sekunde alarm:)
ELpYndoL

teraz pytanie za 100ptk co to za system alarmowy ? jakiej firmy ? moze jest fabryczny .
Artemis

fabryczny jest na pewno- 100%
ELpYndoL

to nie pomoge :( te systemy alarmowe sa bardzo zadkie i stad kiepski przepływ informacji :( ale za to sa nie do złamania :)
Artemis

ok- dzieki serdeczne- może ktoś się znajdzie kto ten alarm już rozbrajał:)- najlepsze że alarm jest chyba wbudowany pod deską rozdzielczą od strony kierowcy:) i w razie czego to cała deska rozdzielcza do rozebrania:/ ale zaczne od czujnika w schowku:)
emceha

Post autor: emceha »

Artemis pisze: w razie czego to cała deska rozdzielcza do rozebrania
Wystarczy dół deski ;) Nie pomogę Ci bo u mnie działał całkiem inaczej a tez miałem cabrio z fabrycznym alarmem.
ODPOWIEDZ