zamek bagażnika kombi

Moderator: Moderatorzy

lucjan

zamek bagażnika kombi

Post autor: lucjan »

Ludzie, powiedzcie mi czy jak jest linka otwierania klapy bagażnika , to z kluczyka teżpowinna się otwierać?bo u mnie sie nie otwiera i mnie to wkurza, a szukam na forum i nic nie mogę znależć na ten temat
jaras231

Post autor: jaras231 »

u mnie jest tak samo ze z klucza nie idzie a wajcha w aucie idzie,,
w poprzednim działało tu i tu wiec raczej jest to jakaś usterka z zamkiem
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Na pewno usterka z kluczyka ma się otwierać.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
ELpYndoL

Post autor: ELpYndoL »

To taka przypadłosc kombiaków jak sie nie uzywa kluczyka to zamek sie zasyfia i potem nie chce działac z kluczyka działa tylko z linki :( ja wymontowałem zameczek z klapy przepłukałem wydmuchałem i był jak nowy :) działał z kluczyka i z linki :)
lucjan

czyli rozebrałeś wkładkę zamka na części pierwsze?czy tylko wystarczyło ją przeczyścić w całości?
ELpYndoL

Post autor: ELpYndoL »

umnie wystarczyło w całosci ja przeczyscic ;) a dodam ze lezała tak ze 2 godzinki w nafcie ;) potem przedmuchałem sprezonym powietrzem i było oki
Awatar użytkownika
jakobs72

Post autor: jakobs72 »

Moja wkładka leżała 2 dni w cocacoli i puściła. Potem dokładne dmuchanie i smarowanie i otwiera się do dziś :)
lucjan

w sobotę będe wyciągać,będzie z tym jakiś problem??
Awatar użytkownika
kupiec
Pojemność: 1600
Rocznik: 2005
Generacja: Inny samochód
Kontakt:

Post autor: kupiec »

mam ten sam problem i jak czas pozwoli to w czwartek bede rozbieral i dam ci znać.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
Awatar użytkownika
morgon

Post autor: morgon »

A ja zanim bym wszystko rozbebeszył, to najpierw bym proponował zalać wkładkę jakimś WD-40 czy innym badziewiem. A może akurat pomoże. Ja w ten sposób zamki i wkładki rozruszałem
Awatar użytkownika
kupiec
Kontakt:

ja zalewałem czym tylko się dało i nic. będe rozbierał.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
lucjan

ja też pryskałem wd i ani rusz...
Awatar użytkownika
kupiec
Kontakt:

no z powodu wysokiej temperatury akcja odwołana. ale z tego co się orientuje to musisz odkręcić plastykową osłone co jest na klapie od wewnatrz i dopiero masz dojście do zamka (chyba 2 śruby) który wykręcasz i rozbierasz na atomy i czyścisz czym sie da np. WD 40 i smarujesz czymś tam. powodzenia a jak zrobisz to napisz do mnie czy miałem racje bo sam chce to "kiedyś" zrobić :mrgreen:
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Awatar użytkownika
morgon

Post autor: morgon »

kupiec pisze:i dopiero masz dojście do zamka (chyba 2 śruby) który wykręcasz i rozbierasz na atomy
A zamiast tych śrub to nie ma tam przypadkiem takiej blaszki którą wsuwasz między klapę a wkładkę?
Awatar użytkownika
kupiec
Kontakt:

ja kiedyś robilem taki zamek z kolegą ale to było dawno a pamięć już nie ta ;) więc możliwe że jakieś ustrojstwo tam jest
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
ODPOWIEDZ