Ludzie, powiedzcie mi czy jak jest linka otwierania klapy bagażnika , to z kluczyka teżpowinna się otwierać?bo u mnie sie nie otwiera i mnie to wkurza, a szukam na forum i nic nie mogę znależć na ten temat
To taka przypadłosc kombiaków jak sie nie uzywa kluczyka to zamek sie zasyfia i potem nie chce działac z kluczyka działa tylko z linki ja wymontowałem zameczek z klapy przepłukałem wydmuchałem i był jak nowy działał z kluczyka i z linki
A ja zanim bym wszystko rozbebeszył, to najpierw bym proponował zalać wkładkę jakimś WD-40 czy innym badziewiem. A może akurat pomoże. Ja w ten sposób zamki i wkładki rozruszałem
no z powodu wysokiej temperatury akcja odwołana. ale z tego co się orientuje to musisz odkręcić plastykową osłone co jest na klapie od wewnatrz i dopiero masz dojście do zamka (chyba 2 śruby) który wykręcasz i rozbierasz na atomy i czyścisz czym sie da np. WD 40 i smarujesz czymś tam. powodzenia a jak zrobisz to napisz do mnie czy miałem racje bo sam chce to "kiedyś" zrobić
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty