nie odpala :/
Moderator: Moderatorzy
nie odpala :/
problem: samochód jeździł, odpalał bez problemu na dotyk, pojawił sie mały problem odpalał ale po przekreceniu kluczyka rozrusznik zaczynał sie krecic po 2 sekundach (jakby opóźnienie), teraz duży problem, przekrecam kluczyk, wszystkie kontrolki sie palą jak trzeba, kluczyk idzie do końca i nic, kontrolki troszeczke przygasają w momencie przekrecenia kluczyka ale nie kreci rozrusznik, co mu sie stało ? już mnie wkurzają fochy tego auta, pomocy !!!!!!!
raz mi sie już tak zrobiło, nie chciał sie krecic ale po jakiejś godzinie zapalił bez problemu, jak ręką odjął, jeździł tydzień i teraz znów sie to stało ale nie licze że sie odstanie, wole to zrobić i mieć pewność że bedzie palił, szczęście ze te dwie sytuacje były pod domem a nie gdzieś na mieście.
, i jeszcze jedno, czasem bywało że przekręcałem kluczyk, rozrusznik sie kręcił ale odpalał po kilku sekundach, tak że kłopoty z odpalaniem już bywały, jeżeli to rozrusznik to ile kosztuje jego wymiana, ewentualnie szczotek ? ale czekam na dalsze wasze diagnozy, prosze o pomoc

Owszem, ale koszt szczotek to ok. 30 zł a i nie trudno sprawdzić czy one są przyczyną, więc z tego powodu nie warto wymieniać całego rozrusznika. Inaczej sprawa się ma z wirnikiem, wtedy rzeczywiście lepiej kupić rozrusznikja kupilem na allegro caly rozrusznik regenerowany z gwarancją za 160 zł i nie bawiłem sie w szukanie usterek w rozruszniku - nie dosc, ze objawy ustaly to i zaczal zdecydoanie żwawiej kręcic i na zimnym i na cieplym
Witam. Przepraszam że po tak długiej przerwie się odzywam (problemy osobiste), a po za tym dałem ciała z zamówieniem kalendarza za co bardzo przepraszam.
Co do tematu, rozgryzłem w pracy z kolegą co jest najczęstszą przyczyną ciężkiego kręcenia rozrusznika (pomijam tutaj problem kabla od stacyjki) na ciepłym silniku i gdy chodzi wentylator chłodnicy. Po wymianie szczotek, tulejek i całego automatu problem się znowu pojawił po 3 miesiącach. Więc rozebrałem rozrusznik ponownie a tu nic nie widać wszystko na oko jest w porządku. Co do tej usterki to każdy rozrusznik jest skazany na tą usterkę prędzej czy później. Jutro dam dokładny opis co należy poprawić w rozruszniku, żeby większość Esinek odpalała jak nowa. Pozdrawiam
Co do tematu, rozgryzłem w pracy z kolegą co jest najczęstszą przyczyną ciężkiego kręcenia rozrusznika (pomijam tutaj problem kabla od stacyjki) na ciepłym silniku i gdy chodzi wentylator chłodnicy. Po wymianie szczotek, tulejek i całego automatu problem się znowu pojawił po 3 miesiącach. Więc rozebrałem rozrusznik ponownie a tu nic nie widać wszystko na oko jest w porządku. Co do tej usterki to każdy rozrusznik jest skazany na tą usterkę prędzej czy później. Jutro dam dokładny opis co należy poprawić w rozruszniku, żeby większość Esinek odpalała jak nowa. Pozdrawiam
www.VolvoTech.pl ---Elektromechanik---