witam,małe pytanko co może być przyczyną nie działającego wentylatora ?? nie wiem czy ma to ze sobą coś wspólnego ale...spaliła mi się wczoraj żarówka od światła lewego i przestał świećić prawy kierunek.
zacznij od sprawdzenia czy wogole wentylator ma zasilanie - w tym celu sciagnij wtyczke z czujnika zaczlaczajacego wentylator, przekrec stacyjke w pozycje 2 (zapalone kontolki oleju, ładowania itd) i zewrzyj we wtyczce od czujnika bolce - jesli sie wentylator załączy to prawdopodobnie jest uszkodzony termowłącznik wentylatora, jesli nie to bierzesz do reki próbnik lub miernik i sprawdzasz czy na ktoryms z bolcow we wtyczce jest 12V czy nie - jesli jest to najprawdopodobniej padl silnik wentylatora, jesli nie ma to jest brak zasilania - moze to powodować m.in. upalony bezpiecznik czy siadająca skrzynka bezpiecznikowa ...
?? jaka kontrolka od temperatury ?? ja sobie nei przypominam zeby cos takiego bylo w esach mkV ani mkVI wiec tym bardziej nie moze sie ani świecić ani palić
Szukałem, szukałem i nic nie znalazłem...więc pytam was
Czy to normalne w escorciku, że jak podczas pracy wentylatora wyłącze zapłon to wentylator też się wyłącza???
Pytam bo w poprzednim moim samochodzie i w wielu innych wentylatorowi nic nie przeszkadzał wyłączony zapłon i dzialał sobie spokojnie jeszcze przez jakiś czas.
Czy to normalne ?