[ Komentarz dodany przez: leszek: Sro 23 Sty, 2008 ]
wlaściwie to temat powinien byc w t.dowolnej. ale niech stracę

Moderator: Moderatorzy
Co Ty ludziom piszesz?? Przy 200 to diesel jest dotarty dopieroMarcus pisze:Wymień pierścienie, koszt 150-200zł + ewentualnie robocizna i kompresja wróci do normy.
Oczywiście ile nie był katowany bez filtra czy jakiś inny agro-tuning co spowodowało by rysu i uszkodzenie powierzchni cylindrów. Jeżeli to normalne zużycie (przebieg ok. 200 tyś.) to wymiana pierścieni załatwi sprawę.
Z przebiegu kolego,z przebieguMarcus pisze: A taki spadek kompresji to niby z czego Twoim zdaniem wynika ?
I oto źródło fermentu ...Seba pisze: Po za tym mam wujasa co handluje autami z niemiec i ma duzo mondeo mk II TD i przebiegi po sprowadzeniu to 300-400tys a przy sprzedazy 150 ...
Wieszac to trzeba DEBILI ktorzy ogladajac na gieldzie 15 letniego diesla sie obracaja na piecie bo ma juz 200tys przejechane a on by chcial max 120 .Marcus pisze:I oto źródło fermentu ...Seba pisze: Po za tym mam wujasa co handluje autami z niemiec i ma duzo mondeo mk II TD i przebiegi po sprowadzeniu to 300-400tys a przy sprzedazy 150 ...
Takich wujasów się powinno na latarniach wieszać
Swoją drogą mniejsza o przebieg chodziło mi o to, że najprostszą i najtańszą sprawą na poprawę kompresji jest wymiana pierścionków, i tyle ...