Witam !
Zastanawia mnie fakt iz po przekreceniu kluczyka w pozycje zaplon i oczekiwaniu na zgasnięcie wszystkich kontrolek słyszę jak zaczyna pracować pompa paliwa(czy to normalne). Wszystko jest ok ale po chwili wylącza sie jeszcze przed zgasnięciem kontrolki ABS. I tu rodzi sie pytanie - jak autko stoi np. przez noc to rano zapala dopiero z 2 razem. Wszystko kreci sie a nie chce zapalić za pierwszym razem. Jak juz używa sie go podczas dnia to nie ma problemu pali za "dotknieciem".
Przychodzi Wam do glowy co to moze być ?? Bo ja nie mam pomysłu
Z tą pąpą to normalny objaw tak musi być. Nic się nie popsuło. Natomiast co do palenia za drugim razem - mam do Ciebie pytanko czy samochód jest garażowany czy stoi pod niebem na mrozie?
sproboj kolego zrobic tak - przekrec stacyjke w pozycje 2 (zapalone kontrolki, wlaczy sie pompa paliwa) poczekaj az sie pompa wylaczy, wylacz stacyjke. zrob tak jeszcze ze 2 razy i dopiero sproboj zapalic - jesli odpali od razu tzn, ze ci cisnienia nie trzyma na listwie zasilającej wtryskiwaczy
robertford pisze:Z tą pąpą to normalny objaw tak musi być. Nic się nie popsuło. Natomiast co do palenia za drugim razem - mam do Ciebie pytanko czy samochód jest garażowany czy stoi pod niebem na mrozie?
Stoi pod chmurka. Ale aku jest nowy ma ze 3 miesiace.
cidzej pisze:sproboj kolego zrobic tak - przekrec stacyjke w pozycje 2 (zapalone kontrolki, wlaczy sie pompa paliwa) poczekaj az sie pompa wylaczy, wylacz stacyjke. zrob tak jeszcze ze 2 razy i dopiero sproboj zapalic - jesli odpali od razu tzn, ze ci cisnienia nie trzyma na listwie zasilającej wtryskiwaczy
Zrobiłem jak radziles i nie odpalił. dopiero za 2 razem