Prawa tylna lampa pada

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ven

Prawa tylna lampa pada

Post autor: Ven »

Witam. Właśnie wróciłem ze Słowacji, pierwsza taka trasa essiego, ponad 1000km zrobione i nie zawiódł ani razu, poza tym małym szczegółem :

Zauważyłem 2dni temu że tylna prawa lampa mi siadła . Sprawdziłem żarówki, wszystkie całe oprócz postoju - wymieniłem + sprawdziłem bezpieczniki odpowiedzialne za światła - wszystkie ok ; po czym złożyłem do kupy, uruchomiłem światła i ... dupa - to samo. Lampa nie zaświeciła niczym, i nową postojówke spaliła + reszta żarówek w lampie cała.

Co sie dzieje? Bezpieczniki są całe :shock:

ps. jeśli to może mieć znaczenie to dodam że jeżdżę bez prawego przedniego postoju od jakiegoś czasu (i tak nie używam, a jak padnie druga, to wymienię obie na nowe philipsy)
Jest: Civic Sedan 6Gen VTi
Były: MKV RS2000, MKVI CLX 1.6 16v, MKIV Ghia 1.4 '89, MKIV XR3i '90 1.6 KE-Jetronic
Deem-Essi

Post autor: Deem-Essi »

Kiedyś w golfie kolegi mielismy podobny przypadek. Problem tkwił we wtyczce, na której uciekała masa, jednak żadnych żarówek nie paliło :?: Może gdzieś masz jakiś naruszony kabel w wiązce?
Awatar użytkownika
Ven

Post autor: Ven »

Problem rozwiązał.........się sam :shock:

Wczoraj patrze na tył - lampa działa!!! Jak i kiedy zaczeła działać - nie mam pojęcia :razz:

Czasem naprawdę czuje że mój essie ma duszę :mrgreen: :cool:

Dziś jade do elektryka żeby powiedział mi czemu mi prawy przedni postój nie działa, kiedy cała reszta chodzi i załatwił sprawe strat napięcia na kablach od alternatora...
Jest: Civic Sedan 6Gen VTi
Były: MKV RS2000, MKVI CLX 1.6 16v, MKIV Ghia 1.4 '89, MKIV XR3i '90 1.6 KE-Jetronic
ODPOWIEDZ