Od jakiegoś czasu nasilają się u mnie stuki podczas ruszania i jednoczesnego skręcania. Byłem pewny ze to przegub. Wszystkie objawy i rodzaj ów na to wskazywały.Lecz po odkręceniu koła i właczeniu biegu odgłosy dochadza raczej od strony skrzyni. Doczytałem się że jest tam także przegub krzyżakowy. Czy rzeczywiście to przegub wewnetrzny jest "sprawcą" ów i czy skomplikowana jest jego wymiana. Pozdrawiam.
I tylko szarpnięcia przy zmianie biegu sa efektem uszkodzenia przegubu wewnętrznego, czy sa także inne objawy. Jestem pewien że stuki dobiegaja od strony przegubu wewnętrznego. Odgłosy słychać jednak nie za każdym razem.
U mnie dodatkowym problemem jest spalona tarcza sprzegła, więc w tej chwili trudno jest mi jednoznacznie twierdzić czy również przegub wewnetrzny jest uszkodzony.
U mnie cos porzadnie strzela i stuka(pojedyncze glosne walniecie , nic nie chrobocze ani trzeszczy przez caly czas) zwlaszcza jak skrecam w prawo czy lewo dodatkowo wjezdzajac np na podjazd pod dom albo w innych sytuacjach gdzie kolo rusza sie w plaszczyznie pionowej - ale zawsze przy skrecaniu. CZY TO TEN SAM ELEMENT ZA TO ODPOWIADA? TYM BARDZIEJ ZE PRAWY PRZEGLUB MIALEM OSTATNIO WYMIENIONY LEWY JEST OK ALE TO Z TEJ STRONY TO SLYCHAC - TAK MI SIE WYDAJE.