Słabiutko świeci lampka w przycisku od el. szybki
Moderator: Moderatorzy
Słabiutko świeci lampka w przycisku od el. szybki
Witam
Mam mały problem, jak poradzić z żaróweczką w przycisku od elektrycznej szyby, świeci baardzo słabo, zrobiłem zdjęcia i patrze ponizej. Co mam zrobić ??
Mam mały problem, jak poradzić z żaróweczką w przycisku od elektrycznej szyby, świeci baardzo słabo, zrobiłem zdjęcia i patrze ponizej. Co mam zrobić ??
- leszek
- Pojemność: 1500
- Rocznik: 2018
- Generacja: MK1
- Nadwozie: Inne
a może trzeba wymienić??? diody w tych przyciskach nie są lutowane tylko zagniatane w takich widełkach. całość sie da rozebrać(wiem bo wymieniałem) Troszkę cierpliwości i delikatności i wymienisz.
Tańsza będzie jedna dioda od calego przycisku.
Podczas, gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować 

spróbuje to zrobić... a diode gdzie można dostać ?leszek pisze:a może trzeba wymienić??? diody w tych przyciskach nie są lutowane tylko zagniatane w takich widełkach. całość sie da rozebrać(wiem bo wymieniałem) Troszkę cierpliwości i delikatności i wymienisz.

Kupiłem w elektronicznym sklepie diody ale bańke ma zieloną a nie przezroczyste jak teraz na oryginalnym fordowskim ale i tak pasuje bo sprawdzałem, troszeszke mocniej świeci a wielkość bańki taki sam. Za sztuke dałem 30 groszy ;-)leszek pisze:a może trzeba wymienić??? diody w tych przyciskach nie są lutowane tylko zagniatane w takich widełkach. całość sie da rozebrać(wiem bo wymieniałem) Troszkę cierpliwości i delikatności i wymienisz.
Mam do Ciebie pytania :
Skoro sam to przerabiałeś to mi napisz jak się dostać do środka przełącznika ?? Na dolnej stronie tam gdzie się wsadza kable to widać że to podobno można wyjąć ale nie wiem jak, ciężko...

- leszek
- Pojemność: 1500
- Rocznik: 2018
- Generacja: MK1
- Nadwozie: Inne
eszystko jest na zaczepach. od strony kabli w dwuch miejscach. wychodzi w miare lekko. ALE OSTROŻNIE !!mikosz83 pisze:Skoro sam to przerabiałeś to mi napisz jak się dostać do środka przełącznika ?? Na dolnej stronie tam gdzie się wsadza kable to widać że to podobno można wyjąć ale nie wiem jak, ciężko...

musisz popróbować. powodzenia.
Podczas, gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować 

Zrobiłem i sie udało !leszek pisze:eszystko jest na zaczepach. od strony kabli w dwuch miejscach. wychodzi w miare lekko. ALE OSTROŻNIE !!mikosz83 pisze:Skoro sam to przerabiałeś to mi napisz jak się dostać do środka przełącznika ?? Na dolnej stronie tam gdzie się wsadza kable to widać że to podobno można wyjąć ale nie wiem jak, ciężko...![]()
musisz popróbować. powodzenia.

Dzięki panowie za pomoc ;-)