Witam, szukałem na forum ale niestety nie znalazlem zadnego tematu czy ktos robił juz sam zderzak. Otorz planuje zrobic zderzaki do mojego mkV i chciałem sie Was opradzic w sprawie szpachlowania, łaczenia elemntow. Słyszłem o jakiejs "macie z włona szklanego" , cos nieco wiem o łaczeniu elemntow zeby sie trzymały, i odrobinke o przygotowaniu do lakierowania. NO ale chcialem to wszystko uporzadkowac i uzupełnic luki w wiedzy A moze jest na forum kozak lakiernik co by juz porzadnie mi to wyjasnił ?
Zantualne nagminne błedy przepraszam, dopiero zaczynam na forum
to jest dział z zamieszczonymi GOTOWYMI opisami napraw i modyfikacji, na pytania znajdziesz miejsce w "technicznych" poproś moderatora o przeniesienie tematu...
co do "maty szklanej" to chodzi o płótno z włókna szklanego - kilka rodzajów kupisz w sklepie żeglarskim, razem z żywicą do łączenia tego płótna. ZRobienie samemu zderzaka od podstaw to nie jest łatwa robota - dużo łatwiej przerobić już posiadany
Ostatnio zmieniony 01 gru 2007, 12:05 przez Yagr, łącznie zmieniany 1 raz.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
da się. wyciagasz listwę, wtypełniasz jakimś tworzywem (dobrze się sprawdzi plastik do tych takich zgrzewarek - k... nie pamietam jak sie to nazywa, plastikowy pręt jest wprowadzany w taki sprzęt z grzejącą głowicą która topi ten plastik i pozwala nim kleić) później równasz, szpachlujesz, podkład, malunek i git
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"