essi nie wchodzi na obroty...POMOCY!!!
Moderator: Moderatorzy
essi nie wchodzi na obroty...POMOCY!!!
witam! mam problem z essim. wymieniłem już moduł zapłonowy z cewką, świece, przewody, pompę paliwa, filtr paliwa, zrobiłem rozrząd, a samochód dalej nie jeździ...jak go odpalę to nie wchodzi na obroty i gaśnie, jak mu dam gazu to go dławi i też gaśnie...objawy są taki jakby sie przestawił zapłon...samochód przez jakiś czas jeździł bez filtra powietrza...sam już nie wiem co to może byż...pomocy!!!!
Ostatnio zmieniony 26 lis 2007, 17:20 przez czesiek88, łącznie zmieniany 1 raz.
- cidzej
- Pojemność: 1400
- Rocznik: 1996
- Generacja: MK7
- Nadwozie: Cabrio
na poczatek to bym sprawdzil MAPa a nie rozrządy wymienial
nastepnie sprawdzilbym potencjometr przepustnicy i na koniec .... cisnienie wahy na listwie wtryskowej
po tych max 3 operacjach powinien śmigać jak dziki 
poza tym temat maglowany milion razy - przeszukaj forum i w razie czego znajdziesz dodatkowe informacje ...

poza tym temat maglowany milion razy - przeszukaj forum i w razie czego znajdziesz dodatkowe informacje ...
Wtrysk wielopunktowy,mono czy gaźnik?
na wielopunkcie raczej możliwe tylko przy przestawionym pasku rozrządu,ale sądzę,że bez "strzelania" by się raczej nie obyło.czesiek88 pisze:objawy są taki jakby sie przestawił zapłon
i jak wtedy jeździł?Dobrze czy też z przygodami?czesiek88 pisze:samochód przez jakiś czas jeździł bez filtra powietrza.
a na wolnych silnik pracuje?czesiek88 pisze:jak go odpalę to nie wchodzi na obroty i gaśnie, jak mu dam gazu to go dławi i też gaśnie
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
to wygląda tak jakby ci go zalewało... Próbowałeś poczekać z dodawaniem gazu aż się nagrzeje? A jak już się nagrzeje to obroty spadają? sprawdź jeszcze czujnik położenia wału, no i co z tym MAP'em? Czy robiłes sobie odczyt błędów kompa?
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
To taki sam silnik? http://siec.no-ip.com/forum/viewtopic.php?t=4384
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
piszesz że prawie wszystko sprawdziłes ale mi się wydaje że problemem jest jednak któryś z czujników... albo kabli miedzy czujnikami. A na tym komputerze to u kogoś byłeś czy sam sobie test diodą robiłeś? No chyba że by ci ecu padł ale wątpię...
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !