CZy to jest normalne ze wskazowka od temperatury cieczy nie jest na srodku tylko wychyla sie na prawo w strone czerwonego i w zasadzie nie jest nigdy idealnie na srodku?? termostat do wymiany???
Termostat się otwiera w przedziale 92 - 96 stopni - w zależności od producenta - więc to jest normalne , że wskazówka podchodzi pod czerwone.
Ale jest też w układzie chłodzenia czujnik temperatury który załącza wiatrak i ten należało by sprawdzić , czy działa poprawnie.
W mojm essim wskazówka dochodzi maksymalnie do środka i to w mieście ,polecał bym też sprawdzenie czy wiatrak prawidłowo się załacza.W innym samochodzie miałem podobnie wskazówka wychylała się na prawo i stopniowo wmiarę upływu czasu coraz dalej no i trzeba było wymienić termostat potem było ok.
W termostacie jest mały otworek i on przepuszcza trochę płynu zaczym sam sie otworzy a wentylator , żeczywiście powinien się załączyć w połowie wychyłu wskazówki a najdalej 3/4 wychyłu w prawo.
Ale najpierw sprawdź czy jest dobry - odepnij przewód który idzie do tego czyjnika i dotknij go do masy.
Jeśli pójdzie zegar na max to czujnik do wymiany - jeśli wskazówka się nie ruszy to czujnik jest dobry - tylko nie ma przejścia gdzieś na kablach.
witam jestem tu nowy ale z moim essim dzialo sie tak gdy odpalalem go pod praca jechalem do domu to po 3 kilometrach był juz na czerwonym polu a wentylator nic dopiero gdy sie zatrzymalem otwarlem maske wentylator sie wlaczył a gdy chcialem go zagrzac na postoju to wentylator wlaczał sie prawidlowo! kupilem wczoraj nowy termostat wymienili mi go i juz sie tak nie grzeje tylko mam jedno pytanie JAK POWINIEN ON BYC PRAWIDLOWO WŁOZONY ?? BO MI SIE WYDAJE ZE JEST ZLE WLOZONY bo temperatura jak sie zagrzeje idzie tak do 3/4 skali i spada bez wlaczenia wogole WENTYLATORA!! ma ktos fotke jak on ,a byc wlozony ??? z gory dzieki
oczkins21 ciężko to wytłumaczyć ale jak masz puchę termostatu to idzie od niej ten duuuży wąż. termostat powinien być wsadzony tą największej średnicy stroną właśnie przy ujsciu duuuużego węża A co do spadku temp po dojsciu do 3/4 skali to wygląda to tak: trmostat się otwiera przy tej temperaturze, woda leci na chłodnicę i temperaturka spada bo ciecz się chłodzi (nawet bez włączonego wentylatora chłodnica podczas jazdy dostaje zimnym powietrzenm i chłodzi płyn) Moim zdaniem jest ok.