Zastanawia mnie przedewszystkim jak te gumy sie zdejmuje ze stabilizatora i jak nowe potem zalozyc.??
Moderator: Moderatorzy
Voytek nie wiem jakie Ty masz sposoby, ale u mnie bez opuszczenia ławy nie pójdzie.Voytek pisze:Do wymiany gum stabilizatora nie trzeba opuszczać ławy zawieszenia !!! Po co sobie utrudniacie życie? Ja bez najmniejszego problemu poradziłem sobie na 1 podnośniczku, przy zdjętym kole, wystarczyło całkowicie wykręcić 1-dną śrubkę (tę do której dostęp jest łatwiejszy, a 2-gą dość dużo wykręcić aby nie wypadła, a ponieważ guma stabilizatora jest przecięta, swobodnie ją się wysunie i na jej miejsce nową. 10 min roboty/stronę !
Ja robię podobnie, tylko, że w ogóle nie ruszam drugiej śruby, wykręcam tylko tę do której jest łatwiejszy dostęp i odginam obejmę. Odkręcam jeszcze łącznik stabilzatora przez co stabilizator nie dociska gumy do ramy i łatwo można wysunąć starą i wsunąć nową gumę.Voytek pisze:Do wymiany gum stabilizatora nie trzeba opuszczać ławy zawieszenia !!! Po co sobie utrudniacie życie? Ja bez najmniejszego problemu poradziłem sobie na 1 podnośniczku, przy zdjętym kole, wystarczyło całkowicie wykręcić 1-dną śrubkę (tę do której dostęp jest łatwiejszy, a 2-gą dość dużo wykręcić aby nie wypadła, a ponieważ guma stabilizatora jest przecięta, swobodnie ją się wysunie i na jej miejsce nową. 10 min roboty/stronę !