Lakier, grudki po zmieszaniu z rozcieńczalnikiem akrylowym
Moderator: Moderatorzy
Lakier, grudki po zmieszaniu z rozcieńczalnikiem akrylowym
Cześć, kupiłem sobie dzisiaj w mieszalni lakier pod kolor auta do pistoletu. Wlałem sobie niewielką ilość farby do słoiczka żeby ją wymieszać z rozcieńczalnikiem akrylowym. Po wlaniu rozcieńczalnika zrobiły mi się grudki lakieru. Myślałem, że wywietrzał, ale wziąłem lakier brata na próbę i wymieszałem, było wszystko ok. Nie wiem co jest źle. Czy to moja wina czy wina gościa w mieszalni lakierów??
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Jest jeszcze lakier Autorenolak - popularna farba renowacyjna
Sa akryle przemysłowe typu RAL
Są akryle wodne
Poza tym - akryl baza a na wierch bezbarwny - bedą miały inny rozpuszczalnik niż akryl kolor , bez bezbarwnego
Rozpuszczalnik do podkładu - tez często jest inny niż do lakieru
Poza tym - do lakieru najpierw dodaje się utwardzacz a dopiero później rozpuszczalnik -NIGDY inaczej
Sa akryle przemysłowe typu RAL
Są akryle wodne
Poza tym - akryl baza a na wierch bezbarwny - bedą miały inny rozpuszczalnik niż akryl kolor , bez bezbarwnego
Rozpuszczalnik do podkładu - tez często jest inny niż do lakieru
Poza tym - do lakieru najpierw dodaje się utwardzacz a dopiero później rozpuszczalnik -NIGDY inaczej
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Gajek, Polaris Grey N2? Ciężko go dobrze dobrać - mam w tym złe doświadczenie więc sobie najpierw spróbuj pędzelkiem gdzieś ba jakieś blasze i zobacz czy aby po wyschnięciu jest taki jak powinien...
Ten szary to baza - to jest bez utwardzacza i może mieć inny rozpuszczalnik niż klar. Klarem musisz to pokryc minimum 2 warstwami. A podstawą przy takich zakupach jest branie od razu i lakieru i utwardzacza i rozpuszczalnika od tego samego producenta z tego samego systemu lakierniczego.
Ten szary to baza - to jest bez utwardzacza i może mieć inny rozpuszczalnik niż klar. Klarem musisz to pokryc minimum 2 warstwami. A podstawą przy takich zakupach jest branie od razu i lakieru i utwardzacza i rozpuszczalnika od tego samego producenta z tego samego systemu lakierniczego.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !